Környezeti Nevelési Központ

2023.05.25. 12:00

Részben újrahasznosított műanyagból készültek a kanizsai alapítvány projektjének keretében megépített afrikai iskola téglái

A nagykanizsai székhelyű Imro Alapítvány első benini projektje célba ért. Nemrégiben partnereikkel közösen átadták az afrikai Bohicon város Környezeti Nevelési Központját, mely egyben Benin első környezetvédelmi iskolája is.

Benedek Bálint

Az ünnepélyes átadó egy pillanata

Fotó: ZH

A kanizsaiak projektjének keretében megépített iskola téglái részben újrahasznosított műanyagból készültek, ezzel példát mutatva a hulladék-újrahasznosítás gyakorlati megvalósulására. 

 

– Büszkék vagyunk az elért eredményre, mely nem valósulhatott volna meg a Hungary Helps Program támogatása, valamint helyi partnereink közreműködése nélkül – fogalmazott Musits Róbert, az alapítvány elnöke. – Külön öröm számunkra, hogy az intézmény két benini partnerszervezetünk, a lokális hulladékkezelést végző Creda Plus, illetve a környezeti nevelést folytató Aldipe fenntartásába kerül, számos elképzeléssel rendelkeznek ugyanis az iskola hasznosítása és további fejlesztése kapcsán. Bízunk benne, hogy az elért eredmények a helyi társadalom, főként a fiatalok szemléletformálását alapjaiban fogják támogatni.

 

Az iskolaavatást követően útjukat az École Maternelle 2 belvárosi óvoda irányában folytatták, ahol átadták a Nagykanizsai Központi Óvoda tagintézményei által gyűjtött 750.000 Ft értékű adományt, valamint Bohicon polgármesterével közösen bejelentették az óvoda felújítási munkálatainak közelgő elindítását, melyhez a Hungary Helps Program is támogatással járult hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában