Balogh László sajtótájékoztatója a közgyűlésen történtekről

2023.05.23. 15:00

Politikai bosszú és gyávaság

A politikai bosszú iskolapéldáját mutatta be a hétfői közgyűlésen az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciója, melynek tagjai úgy döntöttek, hogy felszámolják a Kanizsa Arénát üzemeltető kft.-t és felmentik Fitos István ügyvezetőt - fogalmazott Balogh László polgármester kedden megtartott sajtótájékoztatóján.

Pásztor András

Balogh László polgármester: Az ÉVE-frakciónak valahogy mindig maga felé hajlik a keze

Fotó: ZH-Archívum

 A városvezető szerint az ÉVE eddig is mindent elkövetett, hogy megnehezítse a kormányzati támogatásból épült sportközpont működését, amely minden gáncsoskodás ellenére jól működött, s ez nagy részben volt köszönhető Fitos István ügyvezető áldozatos munkájának.

- Fodor Csaba és társai folyamatosan igazolják azt a tényt, hogy a régi reflexek nem változnak, aki bármilyen szempontból a Fideszhez köthető, azt ellehetetlenítik, saját cimboráikat ugyanakkor bőkezűen jutalmazzák - mondta Balogh László polgármester, utalva a többi hétfői döntésre, melyek során a Kanizsa Rehab Kft. ügyvezetőjét kivéve valamennyi önkormányzati cégvezetőnek januárig visszamenőleg 15 százalékos béremelést és négyhavi jutalmat szavazott meg az ÉVE. - Miközben szerintük nincs pénz utak és járdák rendbetételére, intézmények felújítására, addig zokszó nélkül osztanak szét több mint 30 millió forintot hat cégvezetőnek.

A polgármester kitért dr. Károlyi Attila felügyelőbizottsági tiszteletdíjának 35 százalékos emelésére is. Mint rámutatott:  nyílt ülésen Károlyi képviselő még korrupciónak, de legalábbis etikátlannak gondolta, hogy a lakhelye közelében lévő útfelújítást megszavazza, aztán a zárt ülésen maga kezdeményezte  és vígan meg is szavazta saját tiszteletdíjának emelését.

- Sajnos, ilyen és ehhez hasonló figurák vezetik ma Nagykanizsát, akik még ahhoz sem elég bátrak, hogy nyílt ülésen vállalják fel ezeket a minimum megkérdőjelezhető döntéseket - mondta zárásként a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában