Három könyvét mutatta be

2023.05.11. 12:00

Pete Polgár Máté plébános előadása Rédicsen

A helyi idősklub meghívására a művelődési házban tartott előadást Pete Polgár Máté, a határ menti település plébánosa és mutatta be eddig megjelent három könyvét a nagyszámú közönségnek.

Korosa Titanilla

Pete Polgár Máté mutatta be könyveit.

Fotó: Korosa Titanilla

Egy éve került Zalába Pete Polgár Máté, kinek irodalmi munkásságáról már olvashattak lapunkban, illetve online oldalunkon. A plébános az előadást egy bejelentéssel kezdte, elmondta, hogy hamarosan megjelenik új, Remény című regénye, melyet a vidéki élet ihletett és majd szintén megismertet az érdeklődőkkel. Ám addig is a már ismert, tabutémákat feszegető, több kiadást is megélt köteteiről szólt a közönségnek történeti és irodalmi kitekintéssel, helyenként humorral fűszerezve. Elsőként a 2018-ban kiadott A lelkész lánya című regényt mutatta be, mely az USA-ban játszódik, az ott működő terrorszervezet, a Ku Klux Klán árnyékában felnövő fiatalok történetét tárja fel, akik maguk mondják el saját drámájukat. A lelkész lánya folytatásaként jelent meg A hármak bosszúja, melyet szintén ajánlott a hallgatóságnak. A harmadik olvasmány a plébános tollából az Egy ördögűző végnapjai című kötet, mely már hazánkban játszódik és egy pap, illetve a papság drámáját dolgozza fel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában