Megújult

2023.05.09. 13:00

Közösségi események a pákai plébánián

Tavaly avatták fel a helyi plébánián a megújult, bővített Szent Pio közösségi házat. Azóta több eseményt is tartottak ott.

Korosa Titanilla

Családi eseményeknek is helyszíne lehet a közösségi ház terme

Fotó: Korosa Titanilla

– Az utóbbi időszakban több pályázatnak köszönhetően látványos fejlesztés történt a plébánián, ezek érintették a közösségi házat, mely a szíve-lelke a templom mellett a plébániának – mondta Németh Csaba plébános. – Több közösségi eseményt szerveztünk már, két alkalommal majálist, illetve borszentelést, adventi vásárt, vagyis megnyitottuk a helyet az emberek előtt. Kialakítottunk egy melegítőkonyhát és bővítettük a vizesblokkot, emellett egy fedett terasz és egy szépen parkosított kert kapcsolódik a házhoz. A plébániai programok mellett akár családi összejövetelekre, egyházi alkalmakhoz kapcsolódó rendezvényekre is használható már az épület. 

Felszerelt melegítőkonyha a közösségi házban
Fotó: Korosa Titanilla

A közösségi ház eszközfelszereltsége is bővült, a konyhában minden olyan használati tárgy megtalálható, mely 60 fő ünnepi étkezéséhez szükséges. 

– Mindezek által olyan hellyé sikerült varázsolni a közösségi teret, amely nemcsak felhívja magára a figyelmet, hanem a falu közösségének is találkozási pontjává válik – jelezte Németh Csaba. – Mint a Szentatya is elmondta: ne azt lássuk meg, hogy milyen nehézségek vannak közösségeink életében, illetve ne azt keressük, ami eltűnt, hanem találjuk meg az új lehetőségeket a megváltozott világban és nyissunk alkalmat arra, hogy az emberek találkozzanak velünk, az egyházzal, annak emberi arcával. 

Németh Csaba plébános
Fotó: Korosa Titanilla

Őszre pedig újabb programot terveznek, mely kapcsolódik a földműveléshez, a terményekhez - főzőversennyel összekötve. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában