Visszatértek a boldog békeidők a fürdővárosba

2023.05.01. 11:52

Időutazás a hévízi aranykorba

Szerzetesek, apácák, urak, úrhölgyek, hivatalnokok, népiskolások és gimnazisták, kvártélyadók, fürdővendégek és turisztikai krónikások mintegy kétszázan, a lelkes, fényképező, videózó közönség sorfala között vonultak végig szombaton a település belvárosán, s idézték meg az aranykort, azaz azt az időszakot, amikor Hévíz valódi fürdővárossá fejlődött.

Varga Lívia

A vidám kosztümös menetet, mint mindig, idén is a Happy Dixieland Band csapata és mosolygós charlestontáncosok vezették

Fotó: Varga Lívia

A vidám kosztümös menetet, mint mindig, idén is a Happy Dixieland Band csapata és mosolygós charlestontáncosok vezették. A település, melynek neve mostanra összeforrt a Boldog Békeidők fesztivállal, immár 11. alkalommal várta vendégeit e fergeteges időutazásra.

Péntektől a hosszú hétvége minden napján, így még ma délután is gasztro- és kézműves kirakodóvásár várta, várja a járókelőket a Rákóczi utcában, a Deák térre pedig a Légvárvarázs játszópark költözött be a legkisebbek örömére, tájékoztatta portálunkat a szervező Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.

Részt vettek a felvonuláson az Illyés-iskola tanárai, diákjai is
Fotó: Varga Lívia

S nem maradtak el az esti koncertek sem, szombaton a Happy Dixieland Band és Gájer Bálint, vasárnap pedig a BB Duó, a Thrills Acoustic Duo és Szabó Siklódi Lia szórakoztatta a közönséget. Vasárnapra emellett egy extra programot is hozott a látogatóknak a Hévízi Tófürdő: hangulatos, boldog békeidőket idéző vacsorával egybekötött kabaréest szórakoztatta a vendégeket. Emellett volt kosztümös városnézés, a protestáns templomban népdalkoncert és vezetett ökobotanikai túra a Véderdőben. Ma délelőtt pedig a szokásoknak megfelelően a városnapi ünnepségen átadták Hévíz kitüntetéseit. Szóval minden adott volt ahhoz, hogy aki tartalmas kikapcsolódás keretében jól akarja érezni magát, az megtehesse.

Az esemény, mely a szervezők reményei szerint minden résztvevő és látogató számára felejthetetlen élményt jelent, a tavaszi szezon legrangosabb programja Hévízen. Igazi örömünnep, amikor Hévíz több száz évre visszanyúló hagyományait, a hazai fürdőélet fénykorát és a persze a fürdőszezon igazi évadnyitóját is ünnepik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában