Beruházás

2023.05.24. 16:15

Hivatalosan is lezárult a Zöld város-Zöld Nagykanizsa projekt

Szerdán a projektzáró konferenciával hivatalosan is lezárult a Zöld város-Zöld Nagykanizsa elnevezésű projekt, melynek keretében 1,8 milliárd forint uniós támogatást használt fel az önkormányzat a belváros tereinek megújítására.

Pásztor András

A projekt keretében megújult Eötvös tér

Forrás: ZH-Archívum

A zárókonferencián Czirákiné Pakulár Judit, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetője számolt be a 2016-ban indult projekt részleteiről. Mint mondta: a beruházások első ütemében az Eötvös tér és a Deák tér került megújításra, mely során több mint 5 ezer négyzetméteren született újjá a zöldfelület, közel 50 új lombos fával, több száz cserjével és díszbokorral gazdagodott az Eötvös tér. Ugyanitt sétányok s egy rövid kerékpárútszakasz is épült, mely összeköti a Huszti tér és a Teleki utcai szakaszt.

– A Deák téren 1600 négyzetméteren új gyep, lombos fák és több mint 4 ezer új növény került elültetésre, új burkolatot kaptak a sétányok és energiatakarékos kandeláberek kerültek kihelyezésre – folytatta az ügyvezető.

A második ütemben a Pannon Egyetem és az Alsótemplom előtti parkolók rehabilitációja valósult meg. Az aszfaltozás mellett telepítésre került közel 90 fa, valamint több ezer cserje és egyéb évelő növény.

A projekt harmadik ütemében a Széchenyi tér rekonstrukciója valósult meg, ahol közel 8 ezer négyzetméteren újultak meg a közlekedő utak, a parkolóhelyek, emellett bővítették a zöldterületet. Ugyanitt a városképbe illeszkedő utcabútorok és kerékpártárolók is helyet kaptak.

A jelenlévő szakemberek arra is felhívták a városvezetés figyelmét, hogy a megújult burkolati elemeket éppúgy karban kell tartani, mint a növényzetet, máskülönben fölösleges volt ennyi pénzt fordítani a beruházásra. A növényzet  gondozását már meg is oldotta az önkormányzat, közel 30 millió forintból építették ki az öntözőrendszert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában