Évforduló

2023.05.16. 14:30

Harmincéves a kaposvári egyházmegye

Megalapításának 30. évfordulóját ünnepli idén a kaposvári püspökség, ennek apropóján Számomra az élet Krisztus! címmel május 27-én egész napos rendezvényt tart az egyházmegye.

Gyuricza Ferenc

Varga László, a kaposvári egyházmegye főpásztora

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az egyházmegyei nap programja 9.30 órakor kezdődik Kaposvár központjában, a Kossuth téren, ahol Varga László püspök és Szita Károly polgármester mondanak köszöntőt, majd a Nagyboldogasszony Iskolaközpont fúvószenekara ad műsort. A további rendezvényeknek – közte A templom, ahol otthon vagyok címet viselő fotó- és képzőművészeti pályázat díjkiosztójának, valamint az ahhoz kapcsolódó kiállításnak, a gyermekprogramoknak és a ministránsok találkozójának – a város és a püspökség különböző intézményei, épületei adnak helyet. A Szivárvány Kultúrpalotában 10.15 órakor a József Attila-díjas költő Lackfi János előadása kezdődik, míg a délután folyamán ugyanott Varga László püspök a Prima Primissima-díjas Keresztes Ilona újságíróval, Mohay Tamás tanszékvezető egyetemi tanárral és Tapolyai Emőkével, napjaink egyik legismertebb pszichológusával folytat kerekasztal-beszélgetést, amit Vágvölgyi Gergely újságíró-politológus vezet. Ezzel párhuzamosan a kaposvári egyházmegye karitász szervezetének három évtizedes működéséről is tartanak hasonló eszmecserét, utóbbi helyszíne a kaposvári körkápolna lesz.

Az egyházmegyei napon két nyilvános szentmisét tartanak, előbb 11.30 órakor a Nagyboldogasszony székesegyházban, ahol dr. Udvardy György veszprémi érsek lesz a főcelebráns. A programsorozatot záró zenés hálaadásra pedig 16.30 órakor kerül sor a Kossuth téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában