KATTanj a Georgikonra!

2023.05.08. 19:00

Első ízben rendezik meg a Keszthelyi Agroturisztikai Találkozót

Első ízben, hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a MATE Georgikon campusa május 11-14. között a Keszthelyi Agroturisztikai Találkozót (KATT).

Péter B. Árpád

Nemrégiben Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (jobbról a második) is felkereste Szendrey Júlia keszthelyi szülőházát. Mellette (b-j) dr. Rózsa László campus-főigazgató, Nagy Bálint államtitkár, országgyűlési képviselő, Oláh Zsanett, a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, valamint dr. Lukács Gábor, a Georgikon egyetemi docense (Fotó: Halász Gábor)

A rendezvény azzal a szándékkal indul útjára, hogy megteremtsék a különböző korosztályok, az egyetem és Keszthely polgárai számára a kulturált és tartalmas kikapcsolódás lehetőségét, fogalmaz a MATE kommünikéje. Ennek jegyében lesznek környezettudatos programok, bemutatkoznak az egyetemhez kötődő termelők és civil szervezetek, továbbá műveltségi, kulturális és sportrendezvények is várják az érdeklődőket.

A KATT négy napja alatt bemutatják a keszthelyi lovashagyományokat, az itt nemesített burgonya- és szőlőfajtákat. Emellett a résztvevők előadásokat hallgathatnak az egészséges táplálkozásról, a kulturált bor- és pálinkafogyasztásról, valamint a méhészetről is. A programot kocsikázás, borkóstolás, főzőverseny, drón-, valamint kutyás őrző-védőbemutató színesíti.

A KATT-on megjelennek a vidékfejlesztésben érintett kormányzati, önkormányzati és társadalmi szervezetek, szakmai és gazdálkodó testületek, s a rendezvény vállalt célja, hogy segítse közöttük a párbeszédet és munkájuk összehangolását.

A Keszthelyi Agroturisztikai Találkozó része idén a hagyományos diáknapok színes kavalkádja, s lesz Ízek utcája elnevezéssel termelői vásár is, amelynek célja a helyi gazdaság élénkítése, a helyiélelmiszer-termelés és -fogyasztás segítése, továbbá hogy lehetőséget teremtsen a gazdák és a vásárlók közvetlen találkozásához, olvasható a MATE előzetesében.

A KATT keretében, Zöld szív elnevezéssel, középiskolás környezetvédelemi versenyt is rendeznek pénteken, amelynek szándéka, hogy megszólítsák a természettudományok, a fenntartható fejlődés és a digitalizáció iránt érdeklődő fiatalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában