692 fő nevezett

2023.05.21. 10:00

Elindult a Másodszor is célba érünk jótékony célú futás

Vasárnap reggel 9 órakor rajtolt el a "Másodszor is célba érünk" jótékony célú futás mezőnye Zalaegerszegről a ZalaZone járműipari tesztpályától.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Pezzetta Umberto

A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház gyermekosztálya mellett működő Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány sokadik alkalommal szervezte meg az akciót, amellyel a túl korán érkezett gyermekek gyógyítására, az egészségügyi dolgozók, orvosok, ápolók munkájára hívja fel a figyelmet. Az indulás előtt dr. Gárdos László a vármegyei kórház gyermekosztálya osztályvezető főorvosa szólt a program résztvevőihez. Részt vett futóként az első etap csoportjában Vigh László, országgyűlési képviselő, a rajtot Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere kisfiával indította. 

Fotó: Pezzetta Umberto

Idén a futásra előzetesen regisztráltak száma: 692 fő ( 98 csapat és 33 egyéni futó). Lubics Szilvia ultramaratonfutó többszörös bajnok a futás fővédnöke, az alapítvány nagykövete, Bérces Edit Európa- és világbajnok valamint dr. Zacher Gábor főorvos, egyetemi tanár a futás védnöke. Összesen 16 egészségügyi csapat vesz részt a futáson, sokan Ultra Balaton teljesítők, vannak visszatérő együttesek, tudtuk meg Fitos Esztertől, az alapítvány munkatársától. Elmondta, sok támogatást kapnak az akcióhoz, a ZalaZone Tesztpályának köszönhetik az indulási helyszínt, de Zalaegerszeg, Keszthely városa, a rendőrség, a polgárőrség, a zalakarosi motoros polgárőrök is részt vesznek a 66 kilométer lefutásakor Hévíz érintésével Keszthelyen célba érő futók biztosításában. A támogatók között számos zalai vállalat veszi ki a részét a lebonyolítás sikeréből. 

Fotó: Pezzetta Umberto

 

A bevételt és a támogatást a PICúr Parkra szeretnék fordítani, mely jelenleg 80-85% készenlétű, s amely Nyugat Dunántúl első rehabilitációs kültéri fejlesztő parkja. Jelenleg ez a legnagyobb beruházása az alapítványnak,  nyáron szeretnék átadni. 

A futáshoz hagyományosan hozzá tartozik a koraszülött gyerekek futása, mely négy órakor kezdődik, s a keszthelyi kastélytól a Fő térig tart, ahol ajándékkal várják a gyerekeket. Az eredményhirdetésre várhatóan 17 órakor kerül sor. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában