Jövő héten gurul tovább a lépésszámláló kerék

2023.04.08. 17:30

Szentpéterföldén folytatódik Zalában a Rockenbauer Pál 90. Emléktúra

Idén Rockenbauer Pál születésének 90. évfordulója alkalmából a Hosszúhetényi Turista Egyesület (HOTE) túraprogram sorozatot indított január 28-án Írottkőnél, amely során az ikonikus lépésszámláló hiteles másolatát indították útnak a közkedvelt és a filmből jól ismert útvonalon.

Mozsár Eszter

Csoportkép a kislengyeli malom előtt

Forrás: Sustik Edit

Zalában a Zalai Teker(g)ők Sport és Túra Egyesület, a Göcseji Sportegyesület, a Kanizsa Kul-túra Egyesület és az Olajipari Természetbarát Egyesület szervezi az utat, ők március 15-én vették át a lépésszámláló kereket. Legutóbb április 1-jén a Kislengyel-Rádiháza szakaszon gyalogoltak.

Ahogy képes beszámolójukban olvasható, hatan a szakaszt szervező szervező Zalai Teker(g)ők Kerékpáros Sport és Túraegyesület tagjai, négyen a Göcsej SE túrázói és hárman vendégként indultak, sőt, egy tündéri pulikutya is csatlakozott hozzájuk.

Rádiházára érkeztek a túrázók.
Forrás: Zalai Teker(g)ők

Az Olajipari Természetbarátok Egyesületének Szabó Balázs, a Zalai Teker(g)ők egyesületének elnöke április 3-án adta tovább az ikonikus számlálót. Bíró Eszter így ír erről a szakaszról: „Hol napsütéses, hol borongós, de eső nélküli, erősen szeles időben 24-en indultunk (egyesületünk 21 tagja + 3 sárvári vendég túrázó) a rádiházi vasútállomásról Rádiháza – Öreg-hegy – Mézes-hegy – Új-hegy útvonalon Szentpéterföldére. A szőlőhegyek gerincén haladva gyönyörű panoráma tárulkozott elénk a környező hullámzó dombokra. Hol szépen gondozott, hol elhanyagolt hegyi pincék, birtokok mentén haladtunk. Fehéren, rózsaszínen virágzó gyümölcsfák virítottak, amerre szem ellátott.”

Rádiházáról az Olajipari Természetbarát Egyesület tagjai indultak tovább.
Forrás: OTE

A zalaiak Rockenbauer Pál nyomában április 15-én folytatják tovább a túrát a Dél-dunántúli Kéktúra vonalán, mégpedig Szentpéterföldéről Lispeszentadorjánon keresztül Borsfára gyalogolnak. A kétnapos túra során a csapat Lispeszentadorjánban, a Mandala Vendégházban száll majd meg.

Csoportkép olajosok Szenpéterföldén
Forrás:  Bíró Eszter

A beszámolókat ITT követhetik nyomon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában