Vízkedvelők

2023.04.16. 18:08

"Pózoló" bivalyok a Kerkánál

Korosa Titanilla

Fotó: Korosa Titanilla

Az elmúlt napok esőzéseinek következtében a Kerka-patak vízszintje is jócskán megemelkedett, ez jól látszik Szécsiszigetnél a település határában. A falu a Kerka teraszának egyik kis szigetére épült. Hídja köti össze a Lovászi-Lenti és Tormafölde-Páka útvonalakkal. A helyi Andrássy-Szapáry kastély környezetében található bivalyrezervátumban házi bivalyok legelésznek.

Fotós: Korosa Titanilla

Az állatokat nem zavarja az eső, a vizet rendkívül kedvelik, mocsaras vidékeken, a savanyú, rossz minőségű legelőkön is jól tartható. „Telephelyük” is a patak árterében van. Hatalmas erejű, szívós, igénytelen munkabíró állat a bivaly a szakirodalom szerint.

Fotós: Korosa Titanilla

Általában lomha mozgású, lusta állatnak tartják, de aligha van kiszámíthatatlanabb, rosszindulatúbb és félelmetesebb háziállat a feldühödött bivalybikánál. Ha ingerlik, gyáva természete szilaj vadságba csap át, felbőszítve inkább letapossa ellenségét, semhogy felökleli.

Vasárnap a csepergő esőben valóban békésnek tűntek, és érdeklődve „pózoltak” a fotósnak a hömpölygő Kerka szomszédságában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában