Hogy kevesebbet fogyasszanak a háztartások

2023.04.14. 14:02

Lakossági LED-csere program indul Zalaegerszegen

Lakossági LED-csere programot indít Zalaegerszeg önkormányzata. A pénteki sajtótájékoztatón elhangzott, a programra április 15. és május 31. között lehet online regisztrálni, amiben külön regisztrációs pontok lesznek segítségre.

Mozsár Eszter

Bali Zoltán, Balaicz Zoltán, Flaisz Gergő, a Keresztury VMK igazgatója és Pintér-Gotthárd Adrienn, a műszaki osztály vezetője a sajtótájékoztatón

Fotó: Mozsár Eszter

Balaicz Zoltán polgármester emlékeztetett: 18 pontos intézkedéscsomagot dolgozott ki a város vezetése, hogy enyhítse a háború és az energiaválság okozta nehézségeket. Az elmúlt években több milliárd forintos energiahatékonysági beruházás zajlott, zajlik a városban, emellett több intézményben lecserélték a régi lámpatesteket, fűtésrekonstrukciót hajtottak végre, napelemes rendszereket telepítettek. Az intézkedéseknek köszönhetően 300 millió forintot spórol meg havonta Zalaegerszeg önkormányzata, mutatott rá a polgármester. Balaicz Zoltán hozzátette, a májusi közgyűlésen döntenek arról, hogy a lakosság mellett – az országban elsőként - a társasházakkal is hasonló szerződést kötnek majd.

A most induló akcióban a led.zalaegerszeg.hu honlapon azok jelentkezését várják, akik a régi, E14 és E27 foglalatú hagyományos izzókat kívánják költséghatékony LED fényforrássokkal kiváltani. Bali Zoltán alpolgármester rámutatott, a háztartások így akár 30-40 százalékot spórolhatnak a villanyszámlán. A szerződéskötéshez szükség van az igénylők személyes adataira, valamint az elmúlt évből valamelyik havi, vagy éves elszámolás esetén az elszámoló villanyszámlára. Az alpolgármester felhívta a figyelmet, hogy az ingyenes programba bekapcsolódók kétéves fenntartási kötelezettséget vállalnak. A honlapon olvasható további információ a csereprogramól. 

Azokat, akik nem tudnak online regisztrálni, a Keresztury VMK-ban, az Apáczai Művelődési Központban, a megyei könyvtárban, a Mindszentyneumban, a Tourinform Irodában és a Kvártélyház Dísz téri jegypénztárában hétköznapokon nyitvatartási időben segítik az elektronikus nyomtatvány kitöltésében. A feldolgozási időszakot követően mindenki értesítést kap arról, hogy hol és mikor veheti át a számára előkészített csomagot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában