Segítettek a „szív bajnokai”

2023.04.09. 06:50

Focikupát szerveztek Ricsi és családja támogatására Zalakomárban (videó, galéria)

Egy 14 éves szívbeteg fiú és családja megsegítésére szerveztek jótékonysági focikupát múlt pénteken a településen. Ricsi története sokakat megindított, a széleskörű összefogás eredményeként a közeljövőben további jótékonysági eseményeket szerveznek.

Pásztor András

A focikupa kezdőrúgását Ricsi végezte el

Fotó: Szakony Attila

Ricsiről a nagymamája mesélt nekem, s gondoltam, egy jótékonysági focikupa hozzájárulhat az anyagi terhek enyhítéséhez – kezdte Szőke Sándor, akinek felhívására 20 kispályás baráti társaság nevezett a versenyre.
Időközben a garabonci Barátsággal a közösségért Egyesület tagjai is tudomást szereztek a jótékonysági eseményről, így a focitornához kapcsolódva közös főzéssel járultak hozzá a bevétel növeléséhez.
– Nagyon sokan felajánlották a segítséget, az egyesület tagjai vadpörköltet és székelykáposztát főztek és közel 800 darab palacsintát is készítettek a támogatók, hogy segíthessünk Ricsinek – árulta el Csönge Jusztina szervező, az egyesület tagja.
– A fiam születése óta szívbillentyű szűkülettel és szívbillentyű elégtelenséggel él, emiatt  rendszeresen járunk szakorvosi vizsgálatokra, illetve kontrollra – mesélte a fiú édesanyja, Gál Andrea. – A műtétet a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben fogják elvégezni, ennek időpontja még a megelőző vizsgálatok miatt nem került kitűzésre. A nyitott szívműtét után – az orvosi tájékoztatás szerint egy hónap kórházi tartózkodás, majd utána egy év időtartamú rehabilitáció várható. Ezalatt Ricsi magántanulóként végzi majd az iskolát.

Mint kiderült: a támogatás nem a műtét elvégzéséhez kell, hanem a viszonylag hosszú rehabilitáció miatt, Ricsi számára muszáj kialakítani egy steril szobát, ráadásul édesanyja is kénytelen lesz feladni eddigi munkáját, hogy ápolni tudja a kiskamaszt.
Ricsi egyébként nem túl beszédes, de annyit elmondott, hogy a felépülése után szeretne ő maga is focizni, ezt eddig ugyanis soha nem tehette. A fiatalember jelenleg a Nagyrécsei Általános Iskolába jár, de még nem döntötte el, milyen irányba szeretne továbbtanulni, annak viszont nagyon örült, hogy barátai, ismerősei is csapatokat alkotva neveztek a focikupára.


Ricsi és családja megsegítésére további jótékonysági eseményeket is szerveznek. Április 14-én, 18.30 órától például jótékonysági hangfürdőt szerveznek Zalakaroson, a Karos Korzón, április 16-án, 15 órától pedig szintén Zalakaroson jótékonysági futásra várják mindazokat, akik segíteni szeretnének. A családot természetesen pénzadománnyal is lehet támogatni.

Kedvezményezett: Gál Andrea
Számlaszám: K&H Bank: 10400717-86768850-85741005
Közlemény: Ricsi gyógyulására

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában