Folytatnák a sorozatot

2023.04.07. 10:00

Énidő az édesanyáknak is jár

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg Nagykanizsán a miklósfai városrész Mindenki Házában a Női mesekör, avagy mesés énidő, nőknek-asszonyoknak című programot a Miklósfai Családok Klubja szervezésében.

Benedek Bálint

A rendezvény célja, hogy lehetőséget adjon a nőknek, édesanyáknak, hogy a rohanó világban a mesék által egy kicsit lelassuljanak, elmerüljenek egy varázslatos világban

Fotó: Mindenki Háza

A foglalkozást Tamásné Deme Boglárka, a kanizsai Mesebőrönd társulat egyik tagja vezette, aki már évek óta tart gyermekeknek foglalkozásokat.

– A tavaly karácsonyi Mesebőrönd foglalkozásra meghívta a szülőket, ahol engem teljesen magával ragadott ez a világ, a mesék kiváltotta élmény és hangulat – fogalmazott Pintér Tuboly Kinga, a Mindenki Háza vezetője. – Ekkor kerestem meg Bogit, hogy mit szólna hozzá, ha felnőtt anyukáknak is elhozná ezt az élményt. Mivel titkon neki is volt ilyen vágya, összefogtunk és megkezdtük az előkészítést. A rendezvény célja, hogy lehetőséget adjon a nőknek, édesanyáknak, hogy a rohanó világban a mesék által egy kicsit lelassuljanak, elmerüljenek egy varázslatos világban, ami nemcsak a gyerekeknek, hanem nekünk, felnőtteknek is élményt, kikapcsolódást nyújt. Mesélő anyukákból mesét hallgató nőkké-anyukákká váltunk egy rövid időre.

A résztvevőktől nagyon pozitív volt a visszajelzés a foglalkozás végén, és már itt megfogalmazódott az igény a folytatásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában