Nélkülözhetetlen a mindennapokban

2023.04.07. 11:20

Átadták az új falugondnoki buszt Keménfán

Elsősorban szociális okokból, az alapellátások biztosítása miatt van szüksége Keménfának a falugondnoki szolgálatra és az annak munkájához nélkülözhetetlen falubuszra. A település a Magyar Falu Program 15 millió forintos támogatásával tudott egy kilenc személyes autót vásárolni.

Gyuricza Ferenc

Hajdú Mihályné falugondnok, önkormányzati képviselő (balról), Vigh László, Cser Gábor és Hajdú Valéria alpolgármester az új falugondnoki autóval

Fotó: Gyuricza Ferenc

A jármű átadóját csütörtökön tartották a községben. Cser Gábor polgármester elmondta, a gyerekek utaztatása, a bevásárlás, a szociális étkeztetés, a lakosok orvoshoz való eljuttatása és a gyógyszerek beszerzése is a falugondnok feladata, de az általános napi teendők ellátásában szintén fontos szerep hárul rá.  

– Napi szinten három óvodást Zalacsébre, hat általános iskolást pedig Salomvárra visz a falugondnok, továbbá három fő részére ugyancsak Salomvárról hozzuk el az ebédet – egészítette ki a polgármester, aki egyben köszönetét is fejezte ki a támogatás miatt.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a 97 fős Keménfának a zsáktelepülés volta miatt létszükséglet egy ilyen jármű, mert a tömegközlekedés nem tud minden igényt kielégíteni. A Magyar Falu Program révén ezért is támogatták a település pályázatát, a falubuszok beszerzése az egyik fontos célterülete volt a vidéki kistelepülések támogatására elindított programnak. A képviselő azt is elmondta: a község különlegessége a hídi vásár, választókerületében nincs még egy település, ahol ilyen rendezvényt tartanának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában