Április 1-jén áll szolgálatba

2023.03.16. 16:30

Új falubuszt kapott Tormafölde

Új, a közlekedésbiztonságot segítő kiegészítőkkel felszerelt faluautóval gazdagodott a település, mely április 1-től áll a lakosság szolgálatába.

Korosa Titanilla

Cseresnyés Péter (b), Kondákor József és dr. Novák Anett jegyző az új falugondnoki autóval

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Kondákor József polgármester elmondta, hogy jól szerepelt a település a Magyar falu program pályázatain, egyebek mellett ennek keretében jutottak hozzá a falubuszhoz 15 millió forint értékben. Jó szolgálatot tesz az autó, hisz ezzel viszik a gyerekeket a szomszédos településre óvodába, az időseket orvoshoz, illetve a gyógyszerek házhoz szállítását is a járművel oldják meg, de használatban van a vasárnapi szentmisére való utazásnál, igénybe veszi a sportegyesület és lakossági kéréseket is igyekeznek kielégíteni.

A polgármester közölte, hogy érkezett mintegy 80 millió forint forrás a vidékfejlesztési program révén is a településre, melyből a Szent János-hegyen megépülhet a kilátó piaci árusítóhellyel, turisztikai és gazdasági céllal. Így 2019 óta összesen közel 120 millió forint támogatást kapott Tormafölde. 

A falubusz átadóján Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő amellett, hogy gratulált az új járműhöz, elmondta, hogy az elmúlt időszakban Tormafölde jól használta ki a pályázati lehetőségeket. A Magyar falu program kifejezetten az 5 ezer fő alatti településeket célozta meg és biztosított különböző fejlesztési lehetőségeket számukra. A program folytatódik, annak ellenére, hogy elhibázott szankciós politika és a háború nehéz helyzetbe hozta a magyar költségvetést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában