Indokolttá vált

2023.03.09. 19:30

Szennyvízcsatorna-rekonstrukció a belvárosban

Folytatódik az elöregedett vízközművek cseréje, az elmúlt másfél évtizedben 50 milliárd forint támogatást tudott e célra elnyerni a város önkormányzata.

Arany Gábor

A képen: Arnhoffer András, Balaicz Zoltán, Bali Zoltán a munkálatok helyszínén

Fotó: Arany Gábor / Zalai Hírlap

Egyebek mellett erről is szó esett csütörtökön a Jókai Mór és Arany János utca határolta tömbben zajló szennyvízcsatorna-rekonstrukció II.-IV. üteme kapcsán tartott tájékoztatón. Mint Balaicz Zoltán polgármester elmondta, legutóbb a Környezeti és energiahatékonysági operatív programban (KEHOP) nyert 1,7 milliárd forintos támogatással folytatódhatnak a belvárosi munkálatok. Ennek része a Mikes utca - Platán sor - Arany utca határolta terület, ahol a szennyvízhálózat felújítása zajlik több ütemre bontva a Zalavíz kivitelezésében. A munkálatok 231 millió forintos költségének 70 százalékát fedezi a KEHOP-os támogatás.

Az ötvenes-hatvanas években létesült lakótelepnél megérett az idő szennyvízelvezetés cseréjére, fogalmazott Bali Zoltán, a térség önkormányzati képviselője. A munkálatok még 2018-ban kezdődtek meg az Arany János utcában és a csatlakozó térség jelentős részén is megvalósult a rekonstrukció, amivel együtt utcák, járdák is megújultak. Hasonlóképp járnak el a mostani munkálatokkal érintett szakaszokon is.

Rendszeresen jártak szakembereik a hibák elhárításra ezekbe az utcákba, ami indokolttá tette a rekonstrukciót, és szerencsés, hogy ez megelőzi az útfelújítást, mondta Arnhoffer András, a Zalavíz Zrt. elnök-vezérigazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában