Folynak a munkálatok

2023.03.13. 19:45

Felújítják a szennyvízcsatornát a Gasparich utcában (galéria)

A nyertes KEHOP-pályázat keretében 28 helyszínen zajlik az ivóvízhálózat és a szennyvízhálózat hatékonyságnövelő fejlesztése a városban, hétfőn délután a Gasparich utcában folyó munkálatokról tartottak a helyszínen sajtótájékoztatót.

Arany Horváth Zsuzsa

Makovecz Tamás, Balaicz Zoltán és Arnhoffer András a helyszínen, jobbra H. Horváth Gyula kommunikációs referens

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Balaicz Zoltán polgármester felidézte, hogy a rekonstrukciós sorozat 1,7 milliárd forintból valósul meg, ebből a Gasparich u 1-25. háztömbök szennyvíz-elvezetésének felújítására 140 millió forintot fordítanak, ennek 30 százalékát a város saját erőből biztosítja. A szóban forgó térségben 43 éve lefektetett, körülbelül 1000 méternyi vezetékeket kell kicserélni, így a környezetvédelem terén is előrelépésről lehet beszámolni, mivel már nem szivárog a talajba a szennyvíz, s az üzemeltetési költség is csökkenhet. Erről Arnhoffer András, a beruházás kivitelezését végző Zalavíz Zrt. elnök-vezérigazgatója szólt.

Makovecz Tamás, a városrész önkormányzati képviselője beszélt a közeli dombokról lezúduló csapadék elvezetésének nehézségeiről, amely a következő feladatot  jelenti, melyet a mostani feltárások megkönnyítenek, s amelyre már készül a város, következő pályázatok beadásával. A tájékoztató kitért arra is, hogy a Gasparich u. 16. szám előtt nemrégiben 25 millió forintból 9 térköves burkolatú új gépkocsi-várakozóhelyet sikerült kialakítani, a forrását a Kovács Károly Városépítő Program adta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában