A használatát is elsajátították a munkatársak

2023.03.01. 17:23

Felkészültek az életmentésre: defibrillátort kapott a Zala Müllex

Vadonatúj, DefiSign LIFE típusú defibrillátort adományozott a SZÁM-PONT Kft. a Zala-Müllex Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Kft.-nek, amit szerdán délután adtak át a Gasparich utcai telephelyen. A sajtótájékoztató után elsősegélynyújtó tanfolyamot tartottak, amelyen a készülék használatát is elsajátították a munkatársak.

Mozsár Eszter

Csalló Andrea, Bauer Arnold és Beledi István az új defibrillátorral. Fotó: Pezzetta Umberto

Évek óta szoros az együttműködés a két cég között, ennek egyik példája az a GINOP pályázat által támogatott tízrészes gépkezelői tanfolyam, amit a Zala-Müllex 38 dolgozójának szerveztek, mondta elöljáróban Bauer Arnold, a hulladékgazdálkodási cég ügyvezető igazgatója. A mostani felajánlás a munkatársak mellett a környéken lakók és a közeli oktatási intézmények számára is többletbiztonságot  jelenthet, tette hozzá.

- A legutóbbi képzések idején vetődött fel a gondolat, hogy egy újraélesztő eszközt adományoznának nekünk, amit örömmel fogadtunk. A Gasparich utcában rajtunk kívül másik két cég működik, valamint itt található a Ganz-technikum, a Kaffka Margit Kollégium, a Pannon Egyetem kampusza, óvodák és idősotthonok. A defibrillátort a nap 24 órájában nyitva tartó portánkon helyezzük el, így bárki számára elérhető lesz – mondta Bauer Arnold.

Csalló Andrea, a SZÁM-PONT Kft. ügyvezetője kiemelte: évek óta elkötelezettek a jó ügyek mellett, a Zala-Müllex Kft.-vel közös értékük többek között a társadalmi szerepvállalás, amiért mindkét cég elnyerte a civilek ajánlása alapján Az év Zala megyei adományozója díjat.

A defibrillátor ünnepélyes átnyújtása után a munkatársaknak és érdeklődőknek Beledi István mentőtiszt tartott újraélesztési, elsősegélynyújtó tanfolyamot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában