Kiállítás és zenés program márciusban

2023.02.27. 16:00

Jubileumi Hóvirág Fesztivál Letenyén

Kiállításokat, zenés programokat és közösségi rendezvényeket is magába foglal az a tavaszi művészeti fesztivál, amit immár tizedik alkalommal rendez meg Letenyén a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár. A jubileumi Hóvirág Fesztivál március 8-án kezdődik s 18-ig tart.

Gyuricza Ferenc

Letenyei Festők Köre is megrendezi nyílt alkotónapját a fesztivál keretében

Fotó: Gyuricza Ferenc

Minderről Dömők József, a szervező intézmény igazgatója tájékoztatta portálunkat. Elmondta: ezúttal is az volt a szándékuk, hogy a programokkal lehetőség szerint minél több korosztályt szólítsanak meg, a rendezvényekkel minél szélesebb társadalmi rétegeket érjenek el.  

A nyitóprogramot a nőnap jegyében szervezik, március 8-án 18 órakor Egy szál virág helyett címmel a Letenyei Versmondó Kör tagjai, illetve Homonyik Sándor énekes adnak ünnepi műsort a művelődési házban, ezt megelőzően a város polgármestere, Farkas Szilárd mond köszöntőt. Március 10-én a Petőfi 200 emlékév kapcsán a Tarisznyások együttes lesz a város vendége, majd másnap a Letenyei Festők Köre nyílt alkotónapját rendezik meg, de játszóházat is tartanak a városi könyvtárban. Március 12-én a Szomorú Szörnyek zenekar ad koncertet Letenyén, 13-án a Petőfi a nyugdíjasok szemével című, 14-én pedig a diákoknak szóló Petőfi 200 képzőművészeti pályázatok eredményhirdetésére és az azokhoz kapcsolódó kiállítások megnyitójára várják az érdeklődőket. Március 15-én 11 órától az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt tisztelgő városi ünnepséget rendezik meg, 18-án pedig a Szőlő- és Gyümölcstermesztők Egyesülete tartja borbírálatát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában