Információ

2023.02.27. 10:30

Házhoz menő lomtalanítás

ZH

Zalaegerszeg MJV Önkormányzata a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. közreműködésével Zalaegerszegen a családi házban élők részére, házhoz menő lomtalanítási akciót szervez, melynek időpontja városrészektől függően 2023. március 01. és 2023. március 24. között lesz. Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a 2023- ban is városrészenként egy nap lesz felajánlva a családi házas övezetekben a lomtalanítás igénybevételére! Társaságunk lakóingatlanonként maximum 3 köbméter lomhulladékot szállít el. A lomtalanítást kérő ingatlantulajdonosoknak a városrészenként felajánlott gyűjtési napra kell bejelenteni szállítási igényüket. A szolgáltató csak az igénybejelentést leadó ingatlanokat keresi fel! Az érintett ingatlanon rendelkezni kell érvényes hulladékszállítási előfizetéssel, valamint a lomtalanítás igénybevétele csak díjtartozás-mentesség esetén lehetséges. 

A lomhulladékokat az időpont-egyeztetéssel rendelkező átvételi napon, reggel 7:00 óráig kell kihelyezni kerítésen belül, a tehergépjárművel megközelíthető bejárati kaputól maximum 5 méter távolságra. A szolgáltató dolgozóinak ingatlanra történő bejutását az ingatlantulajdonosnak, ingatlanhasználónak kell biztosítania! Kérjük, hogy a lomtalanítás során átadható hulladékok körét, illetve azon hulladékok körét, amelyek a lomtalanítás során nem kerülnek elszállításra, szíveskedjenek fokozott figyelemmel áttanulmányozni A Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. a lomtalanításban a nagy darabos, szilárd hulladékokat szállítja el: bútorok, nem elektromos berendezési tárgyak, (pl.: ágy, ülőgarnitúra, polc, szekrény, asztal, szék, fogas, szőnyeg, edények stb.), kertibútor-garnitúra, nagyobb játék. A 72/2013. (VIII. 27.) VM rendelet alapján nem számítanak lomhulladéknak, ezért a lomtalanításkor nem szállítják el: vegyes háztartási hulladékok (zsákolt állapotban sem), ruha, textília (zsákolt állapotban sem), szelektív hulladékgyűjtés keretében átvételre kerülő, újrahasznosítható hulladékok (műanyag-, papír-, fém-, üveg csomagolóanyagok, újságok, nyomtatványok, könyvek stb.), fás szárú és lágy szárú növényi, zöldhulladékok pl. fű, falevél, ágak, gallyak (zsákolt állapotban sem), építési-bontási hulladékok (pl.: építőanyag-maradék, törmelék, WC-csésze, kibontott nyílászárók, ablakkeret, redőny, ablaküveg, ajtó, szigetelőanyag, burkolatok, padlószőnyeg, lambéria, tapéta, ereszcsatorna stb.), veszélyes hulladékok és azok göngyölegei (pl.: gyógyszeres dobozok, festékes, olajos, lakkos flakonok, akkumulátor, elemek, vegyszeres dobozok, kannák, növényvédő szer, fáradt olaj stb.) valamint járműalkatrészek, járművek bontásából származó hulladék, elektromos berendezések (pl.: televízió, monitor, hűtő, számítógép, mosógép stb.) és ezek bontásából származó hulladékok, személyautók, motorkerékpár, tehergépjárművek, mezőgazdasági munkagépek gumiabroncsai, továbbá nem szállítják el a felsorolásból kimaradt egyéb vagy a háztartási menynyiséget meghaladó, üzletszerűen folytatott tevékenységek hulladékai, vegyes háztartási hulladékok, ruha, textília, a szelektív hulladékgyűjtésben átvett, újrahasznosítható hulladékok, fás szárú és lágy szárú növényi, zöldhulladékok, építési-bontási hulladékok, veszélyes hulladékok és göngyölegei, járműalkatrészek, járművek bontásából származó hulladék. 

Nem szállítják el a felsorolásból kimaradt egyéb vagy a háztartási mennyiséget meghaladó, üzletszerű tevékenységek hulladékait. A lomtalanítási igényeket a 92/900-036/5-ös menüpont alatti telefonszámon, honlapunkon, www.zkn.hu, illetve a [email protected] e-mailcímen lehet bejelenteni. Az igényeket a meghirdetett időpont előtti munkanap 12 óráig lehet leadni. Időpontok: 2023. március 1.: Becsali, Bazita, Landorhegy, Szívhegy; március 2.: Pózva, Nekeresd; március 3.: Ságod, Neszele, Kaszaháza, Gólyadomb; március 6.: Andráshida, Hatháza; március 7.: Besenyő; március 8.: Botfa; március 9.: Vakaroshegy, Gálafej, Öreghegy, Jánkahegy, Lukahegy, március 10.: Zrínyi út környéke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában