Február végéig lesz látható

2023.02.15. 19:00

Fotókiállítás nyílt a Házasság hete alkalmából Letenyén

Különleges programmal készült a hazánkban immár 16. alkalommal megrendezett Házasság hetére a letenyei Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár. Helyi lakosok által beküldött esküvői fotókból állítottak össze egy alkalmi tárlatot, ami hétfőtől tekinthető meg a városi könyvtár épületében.

Gyuricza Ferenc

Dömők József a városi könyvtárban látható tárlattal

Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Dömők József igazgató lapunknak elmondta: már tavaly szerették volna megrendezni a kiállítást, ám az egészségügyi veszélyhelyzet miatt akkor csak online felületen mutathatták be a fotókat.

– Már az első felhívásunkra rengeteg fotót kaptunk – folytatta az igazgató. – Most újra a lakossághoz fordultunk, így további képekkel egészíthettük ki a gyűjteményt. Mintegy nyolcvan képet tudunk bemutatni, a XIX. századtól egészen a közelmúltig.  

Dömők József hozzátette: a legrégebbi fotón Folly Bernát, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tüzérszázadosa, valamint felesége, Verbancsics Szidónia látható, ez a kép 1862-ből való. A legújabb fényképpel pedig a város jelenlegi polgármestere, a 2017-ben házasodott Farkas Szilárd járult hozzá a kiállításhoz. A tárlat a hónap végéig lesz látható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában