Az új vállalat 100 fővel indul el

2023.02.17. 17:51

A Scintilla Fémalkatrész Kft. hétfőtől átveszi a Tungsram zalaegerszegi gyáregységének működtetését

"A zalaegerszegi gyáregység 1976 óta működik, jelenléte összefonódott Zalaegerszeg gazdasági életével. Nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy február 20-án, hétfőn a cég működtetését átveszi a Scintilla Fémalkatrész Kft., így biztosítva az ott dolgozók munkahelyét", közölte közösségi oldalán pénteken Balaicz Zoltán polgármester.

Varga Lívia

Balaicz Zoltán polgármester Fotó: ZH-Archívum

Az új cég a felszámolás ideje alatt bérelni fogja a telephelyet és a gyártó gépeket, később pedig vásárlással tulajdonossá válhat, derül ki a bejegyzésből.

- A Scintilla Fémalkatrész Kft. a volt tungsramos dolgozókat rendes munkavállalói szerződéssel felveszi - folytatta Balaicz Zoltán, kiemelve: az új vállalat 100 fővel indul el, de a vevői megrendelések növekedésével 150 fő foglalkoztatása a reális cél.

A Scintilla Fémalkatrész Kft. változatlan vevőkörrel, termékportfólióval, technológiával működik tovább, hiszen a vevők nagy részét megtartották és továbbra is világszínvonalú kiszolgálásban szeretnék részesíteni őket.

- Zalaegerszeg polgármestereként közösségünk nevében köszönöm Balogh Zsolt gyárigazgató és valamennyi munkavállaló kiváló munkáját és kitartását, egyben sok sikert kívánok városunk új cégének - fogalmazott Balaicz Zoltán.

A városvezető emlékeztetett: a Tungsram 2022 áprilisában jelentette be, hogy megszünteti a hagyományos világítástechnikai termékek gyártását, ezért év végéig több ütemben 1600 dolgozóját bocsátotta el. A társaság májusban csődvédelmet kért, majd novemberben elindult a felszámolási eljárás.

A polgármester rámutatott: az elmúlt években folyamatosan fejlődött Zalaegerszeg gazdasága. Amikor 2014-ben a jelenlegi városvezetés megkezdte a munkát, első és legfontosabb feladatának a gazdaság fejlesztését és az új munkahelyek létrehozását tartotta. Az elmúlt 8 évben több tízmilliárd forint értékben valósultak meg beruházások és 4.400 új munkahely jött létre. A munkanélküliség aránya a 2014-es 7,5 százalékról 2022-re 2,6 százalékra csökkent. A város helyi iparűzési adóbevétele (a gazdaság fejlődésének egyik legjobb fokmérője) 75 százalékkal nőtt: 2014-ben 3 milliárd forint volt, 2019-ben 4 milliárd, 2023-ban pedig 5,6 milliárd forint. 

- Az eddigi információink alapján 2022 és 2024 között további 1700 új munkahely jön még létre - folytatta Balaicz Zoltán, hozzátéve: olyan gazdasági ökoszisztéma alakul ki Zalaegerszegen, ahol jelen van és összekapcsolódik a termelés, a kutatás-fejlesztés, az innováció, a szakképzés, az egyetemi oktatás, valamint a különféle szolgáltatások. 

Az üres, betöltésre váró álláshelyek listája itt tekinthető meg: https://zalaegerszeg.hu/allasajanlatok (külön rákattintva az Állásajánlatok szóra).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában