Feszített költségvetéssel dolgoznak az önkormányzat cégei

2023.02.15. 16:15

A hévízi óvodában idén négy csoportot indítanak

Elfogadta az önkormányzat cégeinek 2023-as üzleti tervét a hévízi képviselő-testület. Az ülésen arról is szó esett, Petőfi Sándor tiszteletére mellszobrot állít a város március 15-én.

Péter B. Árpád

Munkában a testület. A képviselők határoztak az óvodai s bölcsődei nyári leállásról is

Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

A Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.-re, a HÉVÜZ Kft.-re és a Hévíz Televízió Nonprofit Kft.-re egyaránt igaz, hogy feszített költségvetéssel kell dolgozniuk idén, amely miatt a mozgástér szűkülésével is számolniuk kell – bocsátotta előre Papp Gábor polgármester.

Elhangzott: a tévé a költségvetési egyensúlyának fenntartása érdekében a forrásbővítés lehetőségeit vizsgálja, a turisztikai kft. pedig amellett, hogy rendezvényeit kisebbre, takarékosabbra tervezi, olyan pályázati lehetőségeket szeretne megragadni, amelyek segítséget jelentenek a programok megvalósításában. Az előterjesztésben az is olvasható: a marketingtevékenységet az előző évi turisztikai tendenciák maximális figyelembevételével tervezik.

A testületi ülésen elfogadták a Brunszvik Teréz Napközi Otthonos Óvoda nyári leállásának időpontját. E szerint az intézmény június 26. és július 21. között lesz zárva, egy ügyeletes csoportot azonban működtetnek azon gyermekeknek, akiknek a szülei nem tudják megoldani a fiatalok felügyeletét. A bölcsődében július 17. és augusztus 4. között kell leállásra számítani, az önkormányzatot illetően a központi szabályozáshoz igazodnak Hévízen, ennek részletei azonban egyelőre nem ismertek.

A képviselők úgy határoztak, a Brunszvik Teréz Napközi Otthonos Óvoda a 2023-2024-es nevelési évben négy csoportot indíthat, s összesen maximum 109 gyermekről gondoskodhat. A felvételit április 24-én és 25-én 8 órától 15 óráig tartják.

Papp Gábor arról is beszélt az ülésen: Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából mellszobrot állít a város, amely Túri Török Tibor Keszthelyen élő szobrászművész alkotása, aki térítésmentesen ajánlotta fel művét Hévíz számára. A mementót március 15-én avatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában