A kilátó lenne a cél

2023.01.20. 17:00

Megerősítették, megújították a bánokszentgyörgyi hegyi utat

Több mint egy kilométeres hosszúságban újult meg a szőlőhegyre vezető útszakasz a település határában. Az önkormányzat közel 19 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a beruházáshoz.

Pásztor András

Cseresnyés Péter (balról) és Baumgartner László polgármester a felújított és megerősített hegyi úton

Fotó: Pásztor András / Zalai Hírlap

Mint azt Baumgartner László polgármester elmondta: a mostani fejlesztés tulajdonképpen folytatása egy korábbi zártkerti útfelújításnak, melyhez korábban szintén kormányzati támogatást nyert az önkormányzat.

- Szerencsére egyre többen művelik a szőlőt a hegyen és akadnak új tulajdonosok is, így mindenképpen szükségét éreztük a hegyi út felújításának - hangsúlyozta a polgármester, aki jelezte: továbbra is figyelemmel kísérik a pályázati lehetőségeket, terveik szerint ugyanis egészen a kilátóig felújítanák a hegyi útszakaszt.

Pénteken Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője is megtekintette az elkészült beruházást, sőt az éppen zajló szennyvízhálózat kiépítéséről is pozitív visszajelzést kapott a település vezetőjétől.

- Mindenképpen gratulálnom kell az önkormányzat vezetésének, hiszen jól látszik, hogy az elmúlt években tudatos fejlesztés zajlik a településen - mondta Cseresnyés Péter képviselő, aki rámutatott: a kis település közel 250 millió forint pályázati forrást tudott felhasználni az elmúlt 5-6 esztendőben. - A mostani nyertes pályázat is jól illeszkedik a kormány azon céljához, hogy felvirágoztassa a vidéki Magyarországot, jelen esetben az Agrárminisztérium támogatása elősegíti, hogy a bánokszentgyörgyi hegyháton minél többen gazdálkodjanak, gondozzák kertjeiket, portáikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában