Egységes arculat

2022.12.01. 12:00

Zárókonferenciájához ért az Amazing AoE turisztikai projekt

A zalai térséget is érintő Amazing AoE elnevezésű nemzetközi turisztikai program zárókonferenciáját tartották csütörtökön a Thermal Hotel Balance szállodában.

Korosa Titanilla

A konferencia résztvevői, előadói b-j Petényi Mirkó, az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ kommunikációs igazgatója, Polgár Tibor, Zdravko Kozinc, a szlovén Iskriva cégvezetője, Pácsonyi Imre, Horváth László polgármester

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Polgár Tibor, a magyar partner Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. stratégiai igazgatója elmondta, hogy a Magyarország, Ausztria, Horvátország, Szerbia és Szlovénia természeti területeit felölelő Mura-Dráva-Duna Bioszféra-rezervátumban valósult meg a projekt. Olyan turisztikai terméket hoztak létre, mely a térséget úgy mutatja meg a kerékpáros turistáknak, és hoz fizetőképes keresletet, hogy közben a természeti értékeket nem rombolja. A megvalósítás során 1260 kilométer hosszú kerékpárutat láttak el egységes arculattal és tettek elérhetővé digitális csatornákon. Az útvonal áthalad Dél-Zalán, Lendvától Letenyéig. 

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke arról tájékoztatott, hogy a megyei önkormányzat stratégiai partnerként vett részt a projektben. Kiemelte, hogy a program meghaladja azt a szemléletet, hogy ha zöld turizmusról beszélünk, akkor elegendő arra gondolni, hogy üljünk kerékpárra vagy gyalogoljunk. Ez a pályázat komoly felmérési technikával megmutatta, hogy a turizmus milyen környezeti hatásokat gyakorol egyes területeken. Zalában két célterületen, Lenti, illetve Kistolmács és Bázakerettye térségében vizsgálták és rögzítették ezek számszerűsíthető változásait.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában