Összefoglaló

2022.12.27. 17:00

Újranyit a kisposta, kamerák a Vizslaparkban - híreink a térségből

Mozsár Eszter

A közelmúltban bővült a zalaegerszegi térfigyelő kamerarendszer

Forrás: Pexels

ZALAEGERSZEGI HÍREK

A Zalaegerszeg Barátai Egyesület gyermekotthonban élőket ajándékozott meg

A hét éve alakult Zalaegerszeg Barátai Egyesület hetedik alkalommal szervezte meg a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ intézményeiben lakó gyerekek számára a karácsonyváró délutánt – olvasható a Zalai Hírlapban. A közelmúltban a Napfény Étteremben hatvan iskolás korú gyerek ebédelt együtt az étterem felajánlása jóvoltából, majd két gyerekfilmet tekintettek meg, s mielőtt hazaindultak volna, mindenki kapott az egyesülettől személyre szóló, édességgel, játékkal teli ajándékcsomagot. Az egyesület nevében Szilasi Gábor önkormányzati képviselő köszöntötte az egybegyűlteket, az intézményhálózat nevében Horváth Gyöngyi intézményvezető és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója, Zimborás Béla köszönte meg a nemes gesztust a szervezőknek és a helyszínt és az ebédet adó vendéglátónak.

Kamerák pásztázzák a Vizslaparkot is

A közelmúltban bővült a zalaegerszegi térfigyelő kamerarendszer – tájékoztat a zaol.hu. Amint a decemberi közgyűlésre beterjesztett, lejárt határidejű határozatokat összegző előterjesztésben olvasható, ez év őszén sikeresen lezajlott a vizslaparki kamerák üzempróbája, így már a felújított parkot is figyelik az eszközök. A városban egyébként a Kossuth utcán, a Sportcsarnok előtti téren, valamint a Mártírok útja és Kisfaludy utca kereszteződésében is vannak térfigyelő kamerák.

Sikeres évet tudhatnak maguk mögött a kirándulást kedvelő szeniorok

A Kiskondás étteremben terített asztal mellett, vidám, zenés rendezvény keretében értékelte az idei esztendőt a Zalaegerszegi Kirándulást Kedvelő Nyugdíjasok Klubjának népes csapata. Pusztainé Sümeghy Valéria, a klub vezetője a Zalai Hírlapnak beszámolt róla, a koronavírus-járvány miatti kétéves kényszerpihenő után sikeresen újraindították a mozgalmat, idén hússzor kerekedtek fel, s indultak világot látni. Programjaik között voltak egynapos közeli és távolabbi úti célok, többnapos honi-, illetve külföldi nyaralások. A sikert fémjelzi, hogy egyre többen s nem csak zalaegerszegiek, csatlakoznak a csapathoz, jelenleg 256 tagot számlálhatnak soraikban.

NAGYKANIZSAI HÍREK

Sokkoló volt a biztonságiöv-szimulátor a nagykanizsai Vásárcsarnoknál

Az utóbbi időszakban nagy számban megnövekedett közúti balesetekre tekintettel baleset-megelőzési kampányt indított a rendőrség, melynek keretében a biztonságiöv-szimulátort próbálhatták ki a Vásárcsarnok parkolójában az érdeklődők az ünnepek előtt – olvasható a Zalai Hírlapban. A felmérések szerint a biztonsági öv használatával 50-60 százalékkal javulhatnak egy esetleges ütközés esetén a túlélési esélyek, hiszen az autóból kirepülő emberek 75 százaléka életét veszti, vagy nagyon súlyos, esetleg maradandó sérüléseket szenved. A biztonsági öv használatát a KRESZ kötelezővé teszi, s aki ezt elmulasztja, 10 ezer forintos helyszíni bírságot és 3 büntetőpontot kockáztat.

Jazzkarácsony Szolnoki Péterrel

Jazzkarácsony – ezzel a címmel rendezte meg hagyományos év végi koncertjét a Kanizsa Big Band – olvasható a Zalai Hírlapban. A zenekar csütörtök este telt ház előtt lépett fel a Hevesi Sándor Művelődési Központ színháztermében, az eseményre már elővételben elkelt valamennyi jegy. A Kanizsai Zeneiskoláért Alapítvány és a Kanizsai Kulturális Központ által közösen szervezett koncert repertoárját ezúttal is jazz és swing örökzöldek, illetve közismert melódiák átdolgozásai adták, köztük a közelgő ünnepekre való tekintettel több karácsonyhoz vagy a téli időszakhoz kötődő dallammal.

Egy tál meleg étellel várta a nélkülözőket a roma nemzetiségi önkormányzat Nagykanizsán

Ahogy az elmúlt 25 évben, úgy idén is egy tál meleg étellel várta a nélkülözőket az ünnepek alatt a roma nemzetiségi önkormányzat a Teleki utcai közösségi házban – írja a zaol.hu. Teleki László elnök elmondta: a megemelkedett energiaárak miatt több korábbi támogató nem tudta vállalni a három napi meleg étel lefőzését, de végül akadtak olyanok, akik elkészítették mindhárom napra a menüt. A roma nemzetiségi önkormányzat vasárnap és hétfőn is várta a rászorulókat és egyedül élőket a közösségi házba, a három nap során több száz adag meleg étel, gyümölcs és édesség fogyott.

KESZTHELYI HÍREK

Újranyit a nemrégiben bezárt kisposta

Január 2-án 10 órakor újranyit a keszthelyi Fodor utcai kisposta, amit nemrégiben bezárt a Magyar Posta Zrt - olvasható a Zalai Hírlapban. A további működtetéshez szükséges pénzt az önkormányzat biztosítja. Manninger Jenő polgármester arról beszélt, a város számára fontos szolgáltatásról van szó, ezért a keszthelyi képviselő-testület úgy döntött: évente 20,5 millió forintot biztosít, hogy a Fodor utcai kisposta a jövőben is működhessen. A kezdeményező Csótár András, a körzet önkormányzati képviselője kiemelte: amint értesültek a postahivatal bezárásáról, haladéktalanul tárgyalásokat kezdtek a részvénytársaság vezetőivel.

Ministránsok ünnepeltek Keszthelyen

Szenteste előtt egy nappal összegyűltek a keszthelyi Kis Szent Teréz-bazilika ministránsai. A Kármel nagytermében több mint 30 ifjú hallgatta meg Mezei András plébános ünnepi gondolatait – írja a zaol.hu. A gyerekek ajándékokkal készültek egymásnak, az ünnepi összejövetel pedig tartalmas beszélgetéssel és közös játékkal zárult a ministránskarácsony.

A két ünnep között is ellenőriznek a rendőrök Keszthelyen

Gyorshajtók, ittas vezetők kiszűrését célozzák meg a rendőri intézkedések a két ünnep között Keszthelyen, ezzel is megakadályozva egy esetleges baleset bekövetkeztét. Az egyenruhások célja az, hogy felhívják a sofőrök figyelmét a biztonságos közlekedésre, hogy mindenki hazaérjen és együtt ünnepelhessen a családjával.

 

Címkék#Vizslapark

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában