Karácsonyi jótékonyság

2022.12.02. 10:00

Meglepetésekkel készül a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ

A Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ december 12. és 20. között több korosztály számára karácsonyi jótékonysági rendezvényeket szervez.

Benedek Bálint

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A programsorozat december 12-én hétfőn 14 órakor a HSMK-ban kezdődik a Gyermekek karácsonya című műsorral. A hagyományos rendezvényen a város hátrányos helyzetű kisgyermekeit köszönti és jutalmazza a központ. A város általános- és középiskolái ajánlásával érkező, közel 100 gyermeket meleg teával, süteménnyel, ünnepi műsorral, mikulás csomaggal várják. Ezt követi december 13-án, kedden ugyanezen a helyszínen és időpontban az idősek karácsonya, melyet a központ a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetével közösen rendez meg minden évben. A város főként egyedülálló, 60 idős emberét köszöntik. A meghitt hangulatról ünnepi műsorral, gyertyafénnyel, meleg teával, süteménnyel gondoskodnak, és persze ajándékokat is átadnak. Majd december 20-án, kedden 13 órakor a központban a családok karácsonyi ajándékozását szervezik meg, a látókörükben élő, hátrányos helyzetű családok élelmiszer- és játékcsomagot vehetnek át. Az ünnepi hangulatról forró teával, zeneszóval gondoskodnak. Az ajándékokat a lakosság által felajánlott adományokból, valamint a „Segíts, hogy segíthessünk” alapítvány jóvoltából biztosítják.

Ezen felül a központ alapítványa „Merj nagyot álmodni” címmel pályázatot indít általános iskolás gyermekek számára, melynek beküldési határideje december 15-e, csütörtök. A pályázat célja, hogy 10 gyermek és családja részére 30 ezer forint értékben karácsonyi ajándékot adhassanak át. S természetesen az idén is december 12. és 18. között, vagyis hétfőtől vasárnapig karácsonyi jótékonysági vásárt tartanak a Kanizsa Centrumban. Itt az intézmény dolgozói és családtagjaik által készített ajándéktárgyakból válogathatnak az érdeklődők, akik pénzfelajánlásaikkal az alapítvány kasszáját gyarapítják. A befolyt összeget tartós élelmiszer vásárlására fordítják. A vásárt kézműves kuckóval is kiegészítik, ahol a gyermekek és szüleik közösen alkothatnak.

Ahogy az adományozók december 23-ig a HSMK-ban meglátogathatják a Szeretetfát és adakozhatnak, melyről nemrégiben lapunk is beszámolt:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában