A falu időseit is köszöntötték

2022.12.13. 16:00

Karácsonyi és Mikulás-ünnepséget tartottak Kerkafalván

Karácsonyi és Mikulás-ünnepséget tartottak a településen az elmúlt hétvégén, illetve a falu időseit is köszöntötték. Két év kihagyással sikerült megrendezni újra a programot.

Korosa Titanilla

A gyerekek és a felnőttek közös műsorral készültek

Fotó: Korosa Titanilla

Nemes Kálmán polgármester köszöntőjében felhívta a közösség figyelmét az idősekről való gondoskodásra, odafigyelésre, akár anyagilag, akár csak egy jó szóval. Emellett az elmúlt két esztendő eredményeiről is beszámolt a rendezvényen, melyen közel hetvenen vettek részt. 

Elhangzott, hogy a Magyar falu programban és belügyminisztériumi pályázaton is sikeresen szerepelt a település: megtörtént a kultúrház belső felújítása, illetve nemrég saját erőből a könyvtár és még egy terem megújulhatott, rendbe tették az önkormányzati melléképületeket, faluautót, fűnyírótraktort vásároltak. Az elmúlt években jórészt rendbe tették a belterületi utakat is, de a külterületi szakaszok karbantartására is odafigyeltek. A református templom belső tatarozási munkái folyamatban vannak, várhatóan idén zárul ez a 15 millió forintos pályázat, míg a parókia épületének megújítására 25 millió forintot nyert el az egyházközség, jövő évi munkakezdéssel. Kiemelte, hogy az elmúlt időszakban mintegy 180 millió forint fejlesztési támogatás érkezett a településre. A megnövekedett rezsiköltségek miatt pedig anyagi támogatást nyújtanak a családoknak, illetve szociális tüzelővel segítik a rászorultakat.

Az ünnep egy pillanata. Fotós: Korosa Titanilla

A meghívott fellépők betegsége miatt újragondolták a műsort a szervezők, kibővítették a helybéli gyerekek verses szavalatait, énekeit, illetve a településről származó Virág Valéria olvasta fel saját szerzeményét. A fellépőket Csiszárné Fliszár Eszter közművelődési szakember készítette fel, s Takácsné Horváth Beáta önkormányzati képviselővel együtt fel is lépett a műsorban, közösen a gyerekekkel. Ezután vendéglátással folytatódott a program, a fellépő gyerekeknek pedig jutalom filmvetítéssel kedveskednek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában