Bővelkedni fogunk a hosszú hétvégékben

2022.12.30. 12:00

Három- és négynapos hétvégék 2023-ban

Hosszú hétvégékben bővelkedő esztendő lesz a 2023-as év, hiszen két alkalommal négy napot, négyszer pedig három napot pihenhetnek azok, akik a szokványos munkarend szerint dolgoznak. Mindezt úgy, hogy munkanap-áthelyezésre nem is lesz szükség. Ez utóbbi oka az, hogy egyetlen ünnepnapunk sem esik keddre vagy csütörtökre.

Gyuricza Ferenc

Forrás: pixabay.com

A négynapos hosszú hétvégéket húsvétkor és karácsonykor élvezhetjük. Előbbi április 7-én, a néhány éve már szintén munkaszüneti napnak számító nagypénteken kezdődik, s április 10-én, húsvét hétfőn ér véget. Karácsonykor pedig azért lesz négynapos hosszú hétvégénk, mert december 23. szombatra, 24. pedig vasárnapra esik, így értelemszerűen az azt követő hétfőn és kedden is otthon maradhatunk.  

Pünkösdkor minden évben három napos hosszú hétvégét élvezhetünk – ez jövőre sem lesz másként –, erre a szakrális ünnepre 2023-ban a május 27-től 29-ig tartó időszakban kerül sor. Ugyancsak háromnapos hosszú hétvégénk lesz a munka ünnepe miatt április 29. (szombat) és május 1. (hétfő) között, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója kapcsán október 21. (szombat) és 23. (hétfő) között, illetve az esztendő végén, amikor az év utolsó két napja szombatra és vasárnapra, 2024 első napja pedig hétfőre esik. Az állami és nemzeti ünnepek közül március 15. szerdán lesz, ezért akkor csupán egy napot nem dolgozunk, augusztus 20. pedig vasárnapra esik. Az ugyancsak munkaszüneti napnak számító mindenszentek ünnepe (november 1.) szintén szerdán lesz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában