Bruttó 41 millió forintból

2022.11.03. 18:00

Új szennyvízcsatorna épül Zalaegerszegen

A megyeszékhelyi vasútállomáshoz gépkocsival érkezőket a kis posta előtt lezárt autóparkoló fogadja, a felbontott burkolat jelzi, közműveket érintő munka folyik, és nemcsak az, mert az elöregedett szennyvízcsatornát váltják ki. 

Arany Gábor

Arnhoffer András, Galbavy Zoltán, Somlai Péter

Fotó: Arany Gábor

A beruházásról csütörtökön tartottak tájékoztatót. Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő elmondta, hogy az állomás és a Kosztolányi utca 20. közötti szakasz között a csatorna elöregedett, rendszeressé váltak a dugulások, kellemetlen szagok is árulkodtak az üzemzavarról. Somlai Péter, a polgármesteri hivatal közmű- és mélyépítő szakreferens a beruházásról arról adott tájékoztatást, hogy 160 méteren gravitációs, 61 méteren pedig nyomott szennyvízvezetéket építenek ki 10 darab akna beépítésével. A a bruttó 41 millió forintba kerülő rekonstrukció eredményeként az itt működő üzletek és a MÁV létesítmény szennyvízelvezetését is megoldják. 
Az összeg 30 százalékát önerőként az önkormányzat finanszírozza. Ezt Arnhoffer András, a kivitelező, és közművet működtető Zalavíz Zrt. elnök-vezérigazgatója árulta el. Mint mondta, ez a munka egyike annak a  28 beruházásnak, amely európai uniós támogatással valósul meg. Hozzátette, a Kosztolányi utcai rekonstrukciót régóta tervezték. A kamerás vizsgálat feltárta, hogy az aknák, a csatorna műszaki állapota, magassági vonalvezetése nem megfelelő, több helyen erősen korrodált, beszakadt, gyökérzet benőtte, funkcióját már csak részben látta el, mondta.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában