150 halat vettek ki a vízből

2022.11.06. 14:58

Sikeres volt az ötödik pergető horgászverseny Pusztaszentlászlón

Fogásokban gazdag pergető horgászversenyt tartottak szombaton a közép-zalai településen. A 48 résztvevő összesen 150 halat vett ki a vízből, ezen döntő többsége csuka volt, de két süllő, valamint egy balin is horogra akadt.

Gyuricza Ferenc

Dr. Jandó Zoltán (balról), Vincze Zoltán, Horváth Attila, Zsupek Ferenc és Puha Balázs az eredményhirdetés után

Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Utóbbiak nemcsak a tó halfaunájának gazdagságát jelezték, de magát a versenyt is izgalmassá tették. A szervező Haladás Horgász Egyesület kiírása szerint ugyanis minden kifogott halfaj száz plusz pontot jelentett az elszámoláskor. Bár a dobogós helyezéseket nem befolyásolták a süllő- és balinfogások, az élmezőny mögötti sorrend kialakulásában azonban már volt szerepük ezeknek a halaknak.  

- Ez már az ötödik pergető versenyünk volt, és kifejezetten elégedettek vagyunk mind a résztvevők számával, mind a kifogott halak számával – mondta dr. Jandó Zoltán egyesületi elnök. – Ugyan egy kicsit tartottunk a reggeli szeles, hideg időjárástól, a verseny eredményességére azonban egyáltalán nem nyomta rá bélyegét. A horgászok döntő többségének sikerült legalább egy-két csukát fognia, a legeredményesebb pecásunk pedig 15 hallal fejezte be a versenyt. Összességében így most majdnem kétszer annyi hal akadt horogra, mint az előző évi versenyen. A fogások szépen eloszlottak, még a verseny lefújása előtt pár perccel is voltak mérlegelések.   

A legeredményesebb horgász a Rátótról érkezett Horváth Attila volt. Második helyen a nagykanizsai Zsupek Ferenc végzett, míg harmadik a zalaegerszegi Vincze Zoltán lett. A legnagyobb halat – egy 72 centiméter hosszú csukát – a Vas megyei Ólmodról érkezett Puha Balázs fogta ki. A rendezvényre egy négytagú család is benevezett, ők egymással külön versenyt vívtak. A sors különös játéka, hogy ebben a Szigetvárról érkezett anyuka – Tengerdiné Bognár Magdolna – és az idősebbik fiú, a Marcaliban élő Tengerdi Gábor, azonos pontszámot ért el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában