Ragadozó halakat kellett kifogni műcsalival

2022.11.10. 14:03

Pergető horgászversenyt rendeztek Kanizsán

A Zrínyi Horgászegyesület november első hétvégéjén rendezte meg a II. Kistó Pergető Kupát a nagykanizsai Csónakázó-tónál.

Benedek Bálint

Maximális létszámmal indult el a megmérettetés. Fotók: Rada Zsolt

A pergető viadal lényege, hogy ragadozó halakat kell kifogni műcsalival. A Csónakázó-tó előtározóján 8 órakor maximális létszámmal indult el a megmérettetés. A kanizsaiak mellett érkeztek résztvevők Keszthelyről, Szombathelyről és Sopronból is. A borongós, szeles reggel nem sok jót ígért a versenyzőknek. Viszont a tó pillanatok alatt bizonyította, hogy van mit keresni itt a 17 főből álló mezőnynek. 

A tó pillanatok alatt bebizonyította, van mit keresni itt a 17 főből álló mezőnynek...

Egymást érték a szebbnél szebb fogások, a rávágásokat, lekövetéseket számolni sem lehetett. A verseny végén 25 csuka került fel az értékelő lapra, ezek fotózás után azonnal visszakerültek a tó gazdag állományába. A versenyen összesen 12,91 méternyi csukáról készült fénykép. Eredmények: 1. Balázs János 197 cm (4 db hal) Nagykanizsa, 2. Hajba Gyula 166 cm (3 db) Keszthely, 3. Bognár Tamás 151 cm (3 db) Tótszerdahely. A legnagyobb halért (71 cm) járó díjat a keszthelyi Hajba Szabolcs vehette át.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában