Ünnepélyes újraavató

2022.11.23. 08:00

Kettős jubileumot ünnepel a Kiskanizsai-iskola

A Kiskanizsai Általános Iskola ebben az évben ünnepli a Templomtéri iskola fennállásának 180., a Rácz utcai iskola alapításának 140. évfordulóját. A jeles jubileumok alkalmából november 25-én (péntek) 17 órakor ünnepélyes újraavatót tartanak, melyet nívós műsorok tesznek még érdekesebbé.

Benedek Bálint

Forrás: Az iskola

A kiskanizsai városrész Templom terén 1842-ben nyitotta meg kapuit az első vitézlő oskola, a Rácz utcában pedig 1882-ben tanoda nyílt. Ezért az iskola mostani vezetése úgy döntött, e két jeles dátumra egyszerre emlékezik a mostani intézményben. A nagyszabású program már 8 órakor, vagyis a becsöngetéskor elkezdődik a tanulók számára versekkel és egyéb ifjúsági programokkal. Majd 17 órától a polgármesteri és igazgatói köszöntők után az iskola irodalmi színpada időutazásra invitálja az érdeklődőket, akik az iskolaalapítás kezdetére emlékeznek. Ezt követően nyílik meg az intézmény történetét bemutató, valamint egy képzőművészeti kiállítás, de a jeles alkalomra Horváth Ferenc fafaragó is tárlattal jelentkezik. Fellép még az Árvácska dalkör és dr. Horváth László tárogatón játszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában