Közösségi oldalán jelentette be a polgármester

2022.11.10. 14:52

A postákról tárgyalt Zalaegerszeg polgármestere

Kedden Budapesten tárgyalt Balaicz Zoltán polgármester Fónagy Jánossal, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium miniszterhelyettesével a zalaegerszegi posták helyzetéről.

Szabó Judit

Forrás: Illusztráció / Cseh Gábor / VN Fotós: Cseh Gábor

Ezt a közösségi oldalán jelentette be a polgármester. Az előzmény, hogy a Magyar Posta Zalaegerszegen 6 szolgáltatási helyet zárna be ideiglenesen, energiatakarékossági okokból. Balaicz Zoltán levélben fordult a Magyar Posta vezetéséhez, ennek folyománya volt a mostani tárgyalás. Zalaegerszeg vezetése szeretné, ha legalább egy (a kertvárosi mindenképpen, ahol a napi ügyfélszám 400 körül mozog), vagy lehetőség szerint akár több érintett posta a november 12-i zárás után mielőbb, de legalább a jövő év elején újra nyithatna. (A többi bezárandó posta esetében a napi ügyfélszám 20 és 200 között mozog.)

Fónagy Jánossal megállapodtak, hogy ennek érdekében a Magyar Posta Zrt. tárgyalásokat folytat a következő hetekben az önkormányzattal az érintett postahivatal/postahivatalok esetleges újranyitásának pénzügyi és jogi feltételeiről. Az egyik feltétel, hogy az ismét megnyíló postahivatal működtetési költségeinek egy részét ezentúl vállalja át az önkormányzat. A fejleményekről Balaicz Zoltán értesíteni fogja a városlakókat, írta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában