Nem adják fel elképzeléseiket

2022.10.19. 12:00

Következetes irányítással Garabonc fejlődéséért

Nyáron időközi polgármester-választást tartottak a településen, melyen Takács Zoltán független jelölt győzött. Az új településvezető azonnal belefogott a munkába, a Magyar falu program (MFP) három nyertes pályázatát koordinálja.

Benedek Bálint

Takács Zoltán a felújítás előtt álló háznál, mely az orvosi lakásnak és közösségi színtérnek is helyet biztosít

Fotó: Szakony Attila

Takács Zoltán fiatalos lendületével igyekszik összefogni a településen élőket, szeretné újra összetartó közösséggé kovácsolni a garabonciakat. Szerinte itt az ideje a faluért dolgozni, azért, hogy minden korosztály megtalálhassa a számítását a dél-zalai térségben. Fontos feladatának a bizalom kiépítését tartja. A lakosságnak szüksége van a következetes irányításra, a képviselő-testülettel igyekeznek ennek eleget tenni.

Takács Zoltán Garabonc új polgármestere 
Fotós: Szakony Attila

- Az MFP keretében három, folyamatban lévő nyertes pályázattal foglalkozunk, ezek révén több területen fejlesztéseket hajtunk végre - fogalmazott a településvezető. - Az egykori iskola nagy épülete közösségi színtérként funkcionált az elmúlt időszakban, viszont az energiaárak emelkedése miatt fenntartása gazdaságtalan lett. Ám nem szerettük volna bezárni a faluházat, így más megoldást kell keresnünk. A háziorvosi szolgálati lakás felújítására 36,2 millió forintot nyertünk, az összegből felújítható az épület. Ugyanebben az épületben saját forrásból kialakítunk egy másik helyiséget, ahol ugyan szűkösebben, de a fűtési szezonban gazdaságosan megtarthatók különféle rendezvényeink. Bár ezt nem fedezi a beruházásra szánt forrás, önerőből finanszírozza az önkormányzat, mindenki nagy örömére.

 

Ugyancsak a programnak köszönhetően 15 millió forintból új Renault típusú falubuszt nyertek, valamint közel 6 millió forintból négy játékelemmel bővíthetik játszóparkjukat. Utóbbi beruházás kapcsán Takács Zoltán elmondta: két meglévő játékot minimális költséggel felújítanak, így a gyerekek örömmel vehetik birtokba a megújult játszóteret. Ezeken felül egy vis maior pályázatból is gazdálkodhatnak, méghozzá a kisradai temetőnél a nagy esőzésektől megcsúszott önkormányzati tulajdonú 33 méteres partfalat állíthatják helyre közel 30 millió forintból.

- Két további pályázatunk egyelőre tartaléklistára került, ám mindegyik megvalósítása nagy segítség lenne, különösen most, az energiaválság idején - tette hozzá a polgármester. - Az egyik szintén MFP-s pályázat, amelyben a kért mintegy 20 millió forint épp a közösségi épület energetikai korszerűsítésére vonatkozik. Ezen felül a belügyminisztériumi projekt keretében a hivatal fűtésének modernizációjához kicsivel több, mint 11 millió forintra lenne szükség. Az elképzeléseinket nem adjuk fel, szeretnék kitartani mellettük, s talán tovább fejleszthetjük a településünket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában