Tárlat

2022.09.13. 08:30

Lefotózták a természeti értékeket Pókaszepetken

A település természeti értékeit bemutató kiállítást nyitottak meg pénteken a faluházban.

Arany Gábor

Balról Vikár Tibor, Kovács Árpádné, Tóth András Fotó: iskola

Köszöntőjében Tóth András polgármester kiemelte, az iskola tanára, Vikár Tibor helytörténész az elmúlt harminc év alatt számos diák érdeklődését keltette fel a helytörténet, a néprajz iránt. A gyermekekkel szakkörökben foglalkozott, helytörténeti túrákra vitte őket.

Pókaszepetken sok kiállítás szervezője és nagyon népszerű helytörténeti munkák megírója. Általa vált ismertté az iskola, a település, a környező falvak évszázados története, 1998-ban pedig az ő ötlete nyomán vette fel az iskola Festetics Kristóf nevét.

Két évvel ezelőtt Kovács Árpádné igazgató mesterprogramjához csatlakozva a kutatásait kiterjesztette, és elindult a gyerekekkel, hogy felfedezzék, megörökítsék, majd közkincsé tegyék a környéken fellelhető természeti értékeket. Kovács Árpádné úgy fogalmazott, a két év alatt lebonyolított természetjáró túrák eredményeként készült fotókiállítás mintegy kiegészíti Vikár Tibor hosszú éveken át tartó gyűjtőmunkájával összeállított rendkívül értékes, tárgyi és egyéb dokumentumokban gazdag helytörténeti anyagát.

A kiállítás anyagának kialakításában, rendbetételében közreműködtek az iskola tanárai, dolgozói, a faluház vezetője. A térkép segítségével immár látható, hol, milyen különleges növénnyel vagy állattal lehet találkozni. További cél, hogy az anyag kibővítve digitális formában is elérhető legyen, minél több emberhez eljusson. A faluházi kiállítás decemberben zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában