Tanévnyitó, pozitív várakozásokkal

2022.09.01. 16:00

Kezdődik a suli Felsőrajkon is - a téli tüzelő évekre biztosított az intézményben

Elkezdődött az új tanév a Szent Imre – Suli Harmónia Általános Iskola diákjainak és tanárainak is.

ZH

Vigh László országgyűlési képviselő, Kósa Istvánné, az alapítvány elnöke, Kulcsárné Csejtei Marianna intézményvezető, Vargáné Németh Katalin óvodavezető, Kissné Ángyán Nóra osztályfőnök az elsősökkel      Fotó: ZH

Az intézményben immár hagyomány, hogy az első tanítási napot megelőzően családias hangulatú tanévnyitót tartanak; ezúttal szerdán délután zajlott a rendezvény. Kósa Istvánné, a több zalai és vasi oktatási intézményt fenntartó alapítvány elnöke elmondta: pozitívan tekintenek az elkövetkezendő időszakra.

– Iskoláinkban a szaktanári ellátottság mintegy kilencven százalékos, ami nagyon jó arány országos tekintetben is. Felsőrajkon kilencvenkét gyermek kezdte meg az új tanévet: ez a szám sem mutat csökkenő tendenciát. Új, fiatal kollégát is köszönthettünk, továbbá a felsőrajki iskolának is új, ám több évtizedes szakmai tapasztalattal, kimagasló tudással rendelkező intézményvezetője lett, Kulcsárné Csejtei Marianna személyében, aki már régóta kollégánk – jelezte Kósa Istvánné.

Nemcsak az oktatás tekintetében, hanem a gazdasági helyzetre vonatkozóan is optimisták a felsőrajki iskolában.

– Az energiatakarékosság jegyében oldunk meg mindent – folytatta az alapítvány elnöke. – A téli tüzelő, Felsőrajk és Alsórajk község önkormányzatának, illetve Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztosnak köszönhetően évekre biztosított. Nagyon sokat köszönhetünk képviselő úrnak, illetve kollégáinknak és a gyermekek szüleinek is. Kiváló csapatként dolgozunk együtt, mindenben számíthatunk egymásra – összegezte Kósa Istvánné.

A tanévnyitó ünnepségen részt vett Vigh László is, aki a korábbi évekhez hasonlóan idén is értékes ajándékcsomaggal lepte meg a tizenkét első osztályos gyermekeket.

– Az intézményeket működtető alapítványt 2007-ben hoztuk létre – bocsátotta előre a politikus. – Hiszem és vallom: gyermekzsivaj nélkül egy település nehezen létezhet. Mindent meg kell tennünk fiataljainkért, hiszen ők jelentik a jövőt, mindannyiunknak. Ma már több, mint harminc település gyermekeinek biztosítjuk iskoláinkban az oktatást: Felsőrajk mellett Zalaszentmihályon, Pölöskén, Egervölgyön és Káldon is. Azonban a nívós képzés mellett arra is kiemelten figyelünk, hogy olyan éveket biztosítsunk a jövő generáció számára, amelyek megőrzik a gyermekkor szépségét. Élményeket, értékes pillanatokat kapnak az iskolában töltött idejük során – fogalmazott Vigh László.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában