Jövőbe mutató jelkép a „Bástya”

2022.09.16. 15:41

Átadták a ZalaZONE Ipari Park irodaépületét

Átadták a ZalaZONE Ipari Park irodaépületét, a beruházás 750 millió forintból valósult meg. A péntek délelőtti eseményen mások mellett részt vett Palkovics László technológiai és ipari miniszter, valamint Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Mozsár Eszter

Az átadás résztvevői: Balaicz Zoltán, Vigh László, dr. Palkovics László, Szentkirályi Alexandra, dr. Háry András és Kovács Tamás

Fotó: Fehér Márk

Az 580 négyzetméteres, többszintes irodaház mostantól méltó környezetet biztosít az ipari park munkatársainak, hangzott el az avatóünnepségen. Palkovics László úgy fogalmazott, hogy már a fejlesztések elején „takarékoskodtak”, először a világszínvonalú tesztpálya, annak fogadóépülete, a köré települő vállalatok, egyetemi kutatóintézetek épületét húzták fel, s most jött el az idő, hogy ezzel az egyszerű, ám impozáns építménnyel is megmutassák, hogy Zalaegerszeg az innováció fellegvára. A további fejlesztések, a jövőbeni építkezések szimbóluma tehát a bástyát formáló ingatlan. Az ország gazdasági állapota jól mutatja, hogy a világgazdaságot és Európát érintő recesszióval ellentétben a magyar mutatók jóval biztatóbbak. Az utóbbi hét hónapot figyelembe véve 5 százalékos növekedést tudhat maga mögött a magyar ipar. A kormány döntése, miszerint Magyarországon a high-tech ipart kívánják támogatni, jónak bizonyultak, ugyanis az ipari termelés 70 százalékát ez a terület adja, tette hozzá Palkovics László.

 

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szerint a mai kor egyik kihívása, hogy miként tudunk olyan szakmai és tudásbéli előnyre szert tenni, ami egyszerre szavatolja a biztonságot és a kiszámíthatóságot úgy, hogy hozzájárul a magyar gazdaság fejlődéséhez, munkahelyek teremtéséhez. A kormányszóvivő emlékeztetett, a ZalaZONE-on folyó munkák és fejlesztések ezeknek a kritériumoknak messzemenőkig megfelelnek, s azt is hangsúlyozta, hogy a világ innovációs térképére mindenképpen felkerül a dinamikusan fejlődő zalaegerszegi ipari komplexum.

Szentkirályi Alexandra
Fotós: Fehér Márk

Dr. Háry András, a ZalaZONE Ipari Park Zrt. vezérigazgatója arról szólt, hogy újabb mérföldkőhöz érkezett a tesztpálya fejlesztése, s a projekt véget nem érő módon mindig újabb elemmel fog gazdagodni.

Fotós: Fehér Márk

Balaicz Zoltán polgármester megköszönte mindazok munkáját, akik hét évvel ezelőtt megálmodták azt a gazdasági ökoszisztémát, ahol együtt van a termelés, az oktatás, a kutatásfejlesztés. A térség vonzerejét mutatja, hogy az évek során szinte megduplázódott a város iparűzésiadó-bevétele. Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a város és a térség támogatásáról biztosította a tesztpálya környezetét választó cégeket, remélve: a világ minden tájáról folyamatosan érkeznek továbbra is a járműipar képviselői. A kivitelező Szabadics Építőipari Zrt. elnöke, Kovács Tamás a cég és az ipari park többéves jó kapcsolatáról emlékezett meg. A jelenlegi beruházás során a mélyépítők után most a magasépítő kollégák is megmutathatták szakmai tudásukat, mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában