Vigyázat!

2022.08.29. 09:30

Nébih-intelem: tűzifával csalnak

Valós cég adatait is felhasználva csaltak ki pénzt egy tűzifavásárlótól, aki a közösségi médiában feladott hirdetés alapján vásárolt.

Zaol

Képünk illusztráció / pixabay

A Nébih összegyűjtötte a legfontosabb tanácsokat, de egyúttal felhívja a vásárlók figyelmét, hogy a 12042847- 01843406-00100001 számlaszámra ne utaljanak pénzt, mert azt csalók kezelik! A tűzifa iránti rendkívüli kereslet állandósult és az árak, kiszállítási idők növekedésével a csalók is egyre aktívabbá váltak: elszántan és mind gátlástalanabbul próbálják megtéveszteni a vásárlókat. A legfontosabb tanácsok, praktikák: pénzt soha ne utaljon előre tűzifa vásárlásakor! A tűzifavásárlás nagy szakértelmet igényel, ezért ne a legolcsóbb ár alapján, hanem az eladó megbízhatósága, ismertsége, későbbi beazonosíthatósága alapján válasszon. 

Vásároljon ismert kereskedőtől, erdőgazdálkodótól. Ellenőrizze EUTR azonosító számát, cégadatait a https://portal.nebih. gov.hu/eutr-kereso oldalon! Nézze meg a Nébih feketelistáját: https://portal.nebih. gov.hu/jogszerutlen-hirdetesek- adatai. Ha szerepel benne a hirdető telefonszáma, semmiképpen ne vásároljon tőle! A választáshoz megbízható segítség a Nébih Tűzifát Okosan! felülete, ahol számos regisztrált tűzifa-kereskedő ajánlata elérhető: https://tuzifatokosan. nebih.gov.hu/kereses.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában