Rendezvény

2022.08.26. 17:31

Megkezdődött a Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték programsorozata Zalaegerszegen

Pénteken két év kihagyás után ismét elstartolt a népszerű Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték programsorozata a megyeszékhelyen. Az első napon testvérvárosi találkozó, vadászati konferencia szerepelt a programban, délután ünnepélyes felvonulás előzte meg a megnyitót, amelyen felavatták az új bronz városmakettet is.

Korosa Titanilla

Balaicz Zoltán, dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke, Keresztes János, az Országos Agarász Egyesület elnöke, Ravazdi Gyula és Varga Zoltán igazságügyi szakértő, valamint Győrvári Attila, a Vadászszövetség Zala megyei fővadásza a vadászati konferencián

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Pénteken délelőtt a város dísztermében a testvér- és baráti városok küldöttségeit fogadták nemcsak a vadpörkölt- és borfesztivál alkalmából, hanem Zalaegerszeg első, 1247-es írásos, okleveles említésének 775. évfordulója is apropót adott erre. A rendezvényen Zalaegerszeg 17 testvérvárosa közül 11 képviseltette, illetve képviselteti magát, hiszen többen a jótékonysági vad- és halfőzésen is ott lesznek főzőcsapattal szombaton.

A megjelenteket Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte, majd megtekintette a közönség a Zalaegerszeget bemutató városfilmet. Ezután jubileumi oklevelek aláírására került sor két településsel, hiszen a kárpátaljai Beregszásszal 15, a németországi Kusel városával pedig 25 évvel ezelőtt született testvérvárosi kapcsolat.

Kora délután vadászati konferenciával folytatódott a fesztivál a város önkormányzata, az Országos Magyar Vadászkamara Zala Megyei Területi Szervezete és a Zala Megyei Vadászszövetség szervezésében. A megnyitón Balaicz Zoltán, majd Győrvári Attila, a Vadászszövetség Zala megyei fővadásza köszöntötte a szakmai program résztvevőit.

Délután a Kazinczy térre várták a fesztiválnyitó ünnepi felvonulás résztvevőit és az érdeklődőket, akik innen indultak a Városháza elé az ünnepélyes megnyitóra. Itt a polgármester ünnepi gondolatai után felavatták a város új köztéri alkotását, a Farkas Ferenc Zalaegerszegért-díjas szobrászművész által készített bronz városmakettet. Majd szintén Farkas Ferenc által készített emlékérmet adott át Balaicz Zoltán dr. Gyimesi Endrének, a város díszpolgárának, korábbi polgármesterének és Tuboly Andreának, a Zalaegerszegi Turisztikai Hivatal és Információs Iroda igazgatójának.

A fesztivál kulturális programmal, este koncertekkel folytatódik, szombaton 9 órakor kezdődik a jótékonysági vad- és halfőzés rekordszámú résztvevővel, 73 vadfőző- és 31 halfőzőcsapat jelentkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában