Nyitott pincék, nyitott szívek

2022.06.27. 17:30

Nyitott pincék napját tartottak szombaton Kálmán-hegyen és a Nagymezőn

Nyitott pincék napját tartottak szombaton a Kálmán-hegyen és a Nagymezőn, a program részeként a vendégek bepillantást nyerhettek a hagyományos Radnai-féle alkotótáborban zajló munkába is.

Horváth Balogh Attila

Haszon Zoltán és Vlasics Lajos muzsikája mellett lehetett kortyolgatni a jóféle borokból Fotó: Szakony Attila

Mint azt Vlasics Lajostól, a Szent Márton Borbarát Egyesület elnökétől megtudtuk: ezúttal a Stricz Zoltán vezette Mura és Vidéke Nonprofit Kft. reVitalize nevű sikeres projektje részeként került sor a rendezvényre. Ottjártunkkor éppen Haszon Zoltán (harmonika) és Vlasics Tamás (trombita) húzta a sajátosan horvát talpalávalót, majd a nagykanizsai Zalagyöngye Művészeti Műhely Szikrák Tánccsoportja lépett fel. – A Szent Márton Borbarát Egyesület a korábbi években már többször megrendezte a nyitott pincék napját, melyre most a Mura és Vidéke Nonprofit Kft.-vel együttműködésben kerül sor – mondta el Vlasics Lajos. 

– Öt pince várja vendégeit: a Prémecz-, a Mihovics-, a Hederics-, a Rodek-, valamint a Vlasics-pince. Jöttek vendégeink az anyaországból is: Koprivnicáról az ottani szőlész-borász egyesület tagjai, valamint a városi múzeum munkatársai, élükön az igazgatóval, a közgyűjtemény szintén az említett pályázati projekt résztvevője. Vendégeinknek a jó borok mellett bográcsban főtt étellel is kedveskedünk. A rendezvény részeként az érdeklődők bepillantást nyerhettek az immár évek óta hagyományos nemzetközi alkotótáborban zajló munkába is. Szintén tradíció, hogy a táborra Radnai István fafaragó népi iparművész pincéjénél kerül sor. – Ez már a 31. nemzetközi alkotótelep, jöttek résztvevők Szlovéniából, Horvátországból és ahogy az lenni szokott, természetesen a Mura mentéről is – hallottuk a házigazdától. – Az idei közös téma a szőlő, a bor és a vallás, ezt a hármast próbáljuk meg a képzőművészet nyelvén megfogalmazni faragványok, festmények formájában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában