Összeültek

2022.06.10. 14:00

Kitüntetésekről is döntöttek a Zala megyei közgyűlésen

Az első napirendi pont a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2021. évi tevékenységéről szóló tájékoztató megtárgyalása volt, ezt megelőzően Egri Gyula nyugalmazott tűzoltó dandártábornok részére Zala Megye Címere Emlékplakettet adott át dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke.

ZH

Az ülésen Zala Megye Címere Emlékplakettet adott át Egri Gyula (elöl balról) nyugállományba vonult katasztrófavédelmi igazgatónak dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke

Forrás: Pezzetta Umberto

Dr. Pál Attila közgyűlési elnök megköszönte a nyugállományba vonult igazgató katasztrófavédelem területén több évtizeden keresztül hivatástudattal végzett kiemelkedő és példaértékű munkáját. 

A tájékoztató a szervezet új igazgatója, Takács Ottó Alajos tűzoltó ezredes szóbeli kiegészítésével folytatódott. Elhangzott, hogy az öt tűzoltóság és a három katasztrófavédelmi őrs, valamint a közreműködő önkéntes egyesületek tökéletesen lefedik a megye területét. Az elmúlt évben mindvégig rendelkezésre állt az azonnali feladatra bevethető tűzoltógépjármű-állomány, és az elhelyezésül szolgáló ingatlanokban is több felújítás történt. A szervezet állománymegtartó képessége stabil, a fluktuáció alacsony. Az igazgatóság megelőzési tevékenységként a lakosság figyelmét a lakástüzek, a szén-monoxid-mérgezések veszélyeire irányította, emellett célkitűzései közé tartozik a veszélyes üzemekkel kapcsolatos biztonságtudatosság növelése és a széles körű tájékoztatáshoz szükséges közösségi médiajelenlét fokozása. 

Megtárgyalta és elfogadta a megyegyűlés a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 2021. évi működéséről szóló beszámolót. Az alapítvány a hitelügyletekből származóan többlet kamatbevételt realizált, valamint folytatta a népszerű Széchenyi kártya programot. A pályázatokat sikeresen valósította meg, emellett az inkubátorházak kihasználtsága is közel százszázalékos volt. A megyei önkormányzat az alapítvány tevékenységén keresztül eredményesen támogatja a térségben működő mikro- és kisvállalkozások fejlődését. 

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a testület módosította idei költségvetését: a nyertes pályázatokból, valamint a falu- és tanyagondnoki alapképzésből származó bevételekkel a költségvetés bevétel-kiadási főösszege 1 450 075 ezer Ft-ra módosult. 

A testület zárt ülésen döntött a megyei kitüntető cím és díjak adományozásáról, amelyeket a szeptemberi ünnepi közgyűlésen adnak majd át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában