Közgyűlést tartottak a polgárőrök

2022.05.08. 13:00

Elismeréseket is átadtak – Harminc év Zalaegerszeg Biztonságáért

Harmincéves idén a Zalaegerszegi Polgárőr Egyesület. Ebből az alkalomból tartottak ünnepi közgyűlést a hétvégén, amin Balaicz Zoltán polgármester is részt vett.

Mozsár Eszter

Donáczi Dezső elnök (balra) tartja beszámolóját a közgyűlésen

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Három évtizeddel ezelőtt, 1992. február 8-án alakult meg a zalai megyeszékhely első polgárőr szervezete, s az országos polgárőr mozgalom között is az elsők voltak – emlékezett vissza Donáczi Dezső alapító és jelenlegi elnök. Az elmúlt időszakban kiváló kapcsolatot alakítottak ki a rendőrséggel, a katasztrófavédelemmel, az önkormányzattal, s a helyi balesetmegelőzési bizottsággal is. Közös munkájuknak köszönhető, hogy azokat a gyerekeket nem érte közúti balesetet, akikkel foglalkozni tudtak, tette hozzá.

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Az összegző és a 2021-es évet értékelő közgyűlésen elhangzott: az évek során egyre több segítséget nyújtanak a mozgásukban korlátozottaknak és ágyhoz kötötten élőknek. Donáczi Dezső beszámolt arról is, hogy a Zalaegerszegi Polgárőr Egyesület elsőként csatlakozott az önkormányzat felhívásához, aminek értelmében a járvány idején és azóta is a rászorulók részére segítenek a napi bevásárlásban, a gyógyszerek kiváltásában, orvoshoz viszik őket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában