Közös szakmai konferencia

2022.04.22. 15:00

Szerbiai és erdélyi óvodapedagógusokat fogadott Balogh László

Magyarkanizsai és szentegyházai óvodapedagógusokat fogadott Balogh László polgármester a hivatalban. A szakemberek a Nagykanizsa Központi Óvodával közösen egy Erasmus+ projektben vesznek részt.

Benedek Bálint

– Mint ismert, a kanizsai intézmény másodszor is eredményesen pályázott az Erasmus+ KULCS pályázatán a pedagógusok ismereteinek gazdagítása, a fenntarthatóság témakörében – mondta a városvezető. – A nemzetközi programban a környezetvédelem és a klímavédelem élvez prioritást. A nagyszerű projekt nyitórendezvényét pénteken tartják a Medgyaszay Házban, s erre érkezett óvodapedagógusokból álló népes delegáció a szerbiai Magyarkanizsa és az erdélyi Szentegyháza településekről. 

Hozzátette: az óvodapedagógusokat a nemzetközi óvodanap alkalmából is köszöntötte. 

Dr. Némethné Kovács Edit, a központi óvoda vezetője a találkozón kiemelte: a pályázat nemcsak Nemzeti Innovációs Díjat kapott, de az elbírálók elismerően nyilatkoztak a kidolgozásáról. Az okos-, digitális eszközök alkalmazása lényeges, hiszen ezek könnyen beilleszthetők az óvodai nevelésbe. 

A magyarkanizsai és szent­egyházai óvodavezetők szerint mindannyian kitárt szívvel és nyitottsággal várják a KULCS-projektet, amely a digitalizáció nyújtotta lehetőségekre építkezve új ajtókat nyitogat.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában