Visszanyert lendület

2022.04.19. 14:00

Húsvéti forgatag meglepetésekkel - Megtelt Hévíz az ünnepi hétvégére

Programok s játékok várták az ünnepi hétvégén a hévízieket és a város vendégeit. Nagyszombaton például ifjú legények és leányok indultak tojásvadászatra.

Péter B. Árpád

Jutalom a célban, (b–j) Tóth-Kovács Luca és Léna

Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Több mint 200 lurkó előbb A brémai muzsikusok című gyermekdarabot nézte meg a városháza dísztermében, majd délben elindult a játék: a fiataloknak – persze, szüleik kíséretében – kilenc matricát kellett összegyűjteni, s azokból összeállítani egy színes tojást, amiért ajándékot választhattak a belvárosi, szalmával bélelt „nyuszifészekből”. 

– Egy négynapos ünnep mindig vonzó, most is sok helybéli mozdult ki otthonából, s persze csatlakoztak hozzájuk a vendégek is – fogalmazott Morvai Anikó, a játékot szervező Hévízi Vállalkozók Egyesületének elnöke. – Az elmúlt két év után üdítő volt látni, hogy a város megtelt élettel. Programjainkkal ezt kívánjuk segíteni, ösztönözni; pünkösdkor majd szuperhősöket keresünk, de előtte megtartjuk a hévízi kutyás napot is. 

Mint mondta, az elmúlt időszak nagyon nehéz volt, viszont az idei január és február fellendülést hozott, ami egészen az orosz–ukrán háború kitöréséig tartott. A megtorpanás után azonban a húsvét ismét telt házas Hévízen, s a helyi szállásadók, kereskedők, éttermek abban bíznak, hogy a visszanyert lendület most már nem törik meg. 

Szombaton az egyik helyszín, ahol – jó válaszért cserébe – tojásrészlet-matricát lehetett szerezni, a belvárosi Chocolate & Marzipan Shop volt. Kondor Andrea tulajdonos azt mondta, a vállalkozók örömmel látják, hogy ismét él a város, s azért hozták létre egyesületüket is, hogy ehhez hozzájáruljanak. 

– Boldogok vagyunk, hogy látunk embereket, akik ismét önfeledten kikapcsolódhatnak Hévízen – folytatta a vállalkozó. – Bízunk abban, hogy a jövőt tekintve most már csak felfelé és pozitív irányba haladunk. 

 Az elmúlt négy napban a Hévízi Turisztikai Egyesület szervezésében számos további program várta az érdeklődőket. Sokakat vonzott például a belvárosi kézműves-kirakodóvásár, illetve a nagyszombat esti, Mesél az erdő című misztikus fényjáték, továbbá a vasárnapi utcabál is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában