Biztonságban élhetnek az idősek 

2022.04.06. 13:00

Gondosóra 65 felettieknek - Új szolgáltatást mutattak be Hévízen

A Gondosóra programot mutatták be az érdeklődőknek a Teréz Anya Szociális Integrált Intézményben (TASZII). A jelzőeszközt minden 65 év feletti polgár igényelheti. 

Péter B. Árpád

Varga András beszél az új programról

Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

A Gondosóra programmal a kormány az idősek biztonságát és a róluk való gondoskodást próbálja elősegíteni. Varga András, a TASZII vezetője elmondta: a jelzőeszköz használatával a nap 24 órájában, egy gombnyomással lehet segítséget kérni a központi diszpécserszolgálattól.
 

– A jelzést követően a központ munkatársa eldönti, milyen intézkedésre van szükség – fogalmazott a TASZII vezetője. – Elsősorban a kontaktszemélyt értesítik, aki lehet hozzátartozó, szomszéd vagy egy barát. A szolgáltatás folyamatos, éjjel-nappal működik, ami egyfajta biztonságérzetet is kialakít. Az állami programban ezt minden 65 év feletti térítésmentesen igényelheti – hívta fel rá a figyelmet Varga András.  
 

A folyamat regisztrációval indul a gondosora.hu-n, majd a személyes adatokat kell megadni s megnevezni a kontaktszemélyt. Aki nem tud egyedül regisztrálni, annak a TASZII munkatársai ebben is segítenek, szerdánként 9 és 12 óra között – fogalmazott Varga András, hozzátéve, igény esetén az idősek otthonában is elvégzik ezt, vagy felveszik az adatokat, s az irodában fejezik be a regisztrációt. 
 

Ezt követően a diszpécserközpont már közvetlenül az igénylévővel lép kapcsolatba, aki hamarosan megkapja a jelzőeszközt is – és akkortól még nagyobb biztonságban érezheti magát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában