Az elmúlt években számtalan elismerést kaptak

2022.04.10. 09:44

A biztonságért munkálkodnak – Közgyűlést tartott a 15 éves „Rendért” egyesület

Beszámolókat fogadott el és tisztújítást tartott a „Rendért” Zalai Közbiztonsági és Polgárőr Egyesület pénteken este, amin részt vett Balaicz Zoltán polgármester.

Mozsár Eszter

Sándor Dénes, az egyesület elnöke az éves beszámolót tartja.

Fotó: Katona Tibor

Az egyesület 2007. április 4-én alakult 18 fővel, s az elmúlt években számtalan elismerést kaptak, köztük az Áder János köztársasági elnök által odaítélt és Pintér Sándor belügyminiszter által átadott Magyar Érdemkereszt ezüst fokozatát – kezdte a visszaemlékezést Sándor Dénes, akit a közgyűlésen újra elnökké választottak.

 

Együttműködési megállapodásuk van a városi és megyei önkormányzattal, a rendőrséggel, szakmai és civil szervezetekkel, zalaegerszegi iskolákkal és a Zala Különleges Mentőkkel. A szervezet rendszeresen részt vesz az Országos Polgárőr Szövetség által meghirdetett és a város által szervezett programokon, sportrendezvényeken gépjárműves, motoros, kerékpáros, lovas, valamint gyalogos járőrözéssel. A pandémiás időszakban sokat segítettek az idősek és betegek ellátásban, szolgálatot teljesítettek az oltópontokon. Tavaly a rendőrséggel közös és önálló járőrözéseik meghaladták a 8244 órát, a lovas járőrök 454 óra szolgálatot teljesítettek. 2022-ben létrehozták a kutyás tagozatot, s szintén az egyesület adja a kutyás tagozat megyei koordinátorát a lovas tagozathoz hasonlóan.

 

Fotó: Katona Tibor

A közgyűlésen részt vett Balaicz Zoltán polgármester, aki méltatta az egyesület munkáját, s ugyancsak megköszönte tevékenységüket dr. Molnár József rendőrezredes, rendőrkapitány.

A találkozón végül Szent László érdemrendet nyújtottak át Fatér Gábor járőrparancsnoknak, Tompos Róbert alelnöknek, Baranyai András elnökhelyettesnek, Sebestyén Ferenc és Tompos Dávid tagnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában