A bajnok átvette a vándorserleget

2022.04.29. 16:00

A 2021-es év legnagyobb hala egy közel 15 kilós busa volt a Baksa-tavon

Az előző évi bajnoktól, Borsos Róberttől vehette át a Baksa-tavon 2021-ben kifogott legnagyobb hal után járó vándorserleget a zalaegerszegi Dima Tom. A szerencsés horgásznak tavaly július 31-én egy 14,89 kilogramm tömegű busa akadt horgára.

Gyuricza Ferenc

A tógazda képviseletében jelen lévő Kulcsár Dávid, Dima Tom és Borsos Róbert a díjátadón Fotó: Kulcsár Diána

A szlovén-magyar határmenti térség egyik legjobb horgászvizeként ismert Baksa-tó évek óta meghirdeti nagyhalfogó versenyét, amire bármely ott vendégeskedő pecás nevezhet, azonban az általa kifogott halat mindig a tógazdáknak kellett hitelesíteniük. 2021-ben már viszonylag hamar, a nyári szezonban megszületett a rekord, s bár nagyobb halak azt követően is akadtak horogra, azok tömege azonban alatta maradt a Dima Tom által kifogott busáénak.

- Amióta ezt a versenysorozatot meghirdettük, mindig törekedtünk arra, hogy a legnagyobb halért járó vándorserleget az előző évi bajnok adja át a nyertesnek – mondta Kulcsár Diána tógazda. – Idén azért kellett erre ennyit várni, mert a 2020-as év nyertese, Borsos Róbert a Somogy megyei Kapolyon lakik, s csak ritkán jár felénk. A napokban azonban végre sikerült összehozni a találkozót, így a vándorserleget most már Dima Tom birtokolja. 

Kulcsár Diána azt is elmondta, a legnagyobb hal kifogásáért nemcsak vándorserleget kap a nyertes horgász, hanem további ajándékokkal is igyekeznek megköszönni, hogy a Zalában nagyszámban található horgászhelyek közül őket választották. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában