Újra személyesen

2022.03.14. 07:00

Tavaszváró program Kiskutason

Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar gyermekműsorával, madaras interaktív játszóházzal, Ihos József humorista előadásával és a Tarsoly Egyesület népzenei műsorával várták a tavaszt szombaton Kiskutason, ahol első alkalommal tartottak Gergely- napi vigasságot.

Mozsár Eszter

Felvételünkön a fellépők és a kitüntetettek: Ihos József, Vigh László, Farkasházi Réka, Bor László és Halász Gábor Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Két év után végre újra személyesen találkozhattak a falu lakói, mondta Halász Gábor polgármester, aki az elmúlt időszak beruházásairól, az elmaradt átadásokról szólt rövid ünnepi köszöntőjében. A Magyar falu program és a Belügyminisztérium pályázatain összesen 108,5 milliót nyertek, így elkészült a hegyi út, a Csapás utca, orvosi eszközöket vásároltak, új buszmegállók épültek, a menedékház parkjában megújult a játszótér, s megoldották a falu déli részén a csapadékvíz-elvezetést. Kiskutas lakóinak régi álma valósult meg továbbá, ugyanis a Magyar falu program 970 millió forintos támogatásával megújul a községbe vezető út. Halász Gábor megemlítette még, hogy kiváló a családtámogatási rendszerük. A további tervekről szólva elmondta, korszerűsítik a temetőt, a menedékház parkolóját, és új közösségi házat építenek.

 

Ezután a polgármester átadta a vállalkozókat képviselő Bor Lászlónak – aki 14 éve segíti a közösséget –, valamint Vigh László országgyűlési képviselőnek a Kiskutasért-díjakat. A miniszteri biztos elmondta, Kiskutas egy gyerek- és családbarát falu, s az itt lakók megérdemlik a kormány támogatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában